Antena 3 CNN Actualitate Social Economistul Adrian Câciu dezvăluie un detaliu din Ordinul privind Spitalul Foişor: "Dacă situația este așa, legea trebuie respectată"

Economistul Adrian Câciu dezvăluie un detaliu din Ordinul privind Spitalul Foişor: "Dacă situația este așa, legea trebuie respectată"

Economistul Adrian Câciu a sesizat, sâmbătă, un detaliu în Ordinul privind transformarea Spitalului de Ortopedie Foişor, Bucureşti în spital COVID-19, în urma căruia zeci de pacienți, unii recent operați şi scoși de la terapie intensivă, au fost evacuați de urgență noaptea din unitatea medicală.

Economistul Adrian Câciu dezvăluie un detaliu din Ordinul privind Spitalul Foişor: "Dacă situația este așa, legea trebuie respectată"
de Claudia Popovici    |    10 Apr 2021   •   12:04

Economistul Adrian Câciu se alătură românilor revoltați de imaginile tulburătoare cu pacienţii evacuați de urgență, vineri seara, din Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti. El a subliniat că ordinul nu a fost publicat în Monitorul Oficial şi toată acțiunea desfășurata ar putea fi ilegală.

"Fără penali în functii publice! De ieri statul de drept nu mai există in România. De ieri România este condusă prin fițuici. De azi, printr-o astfel de fituica vi se poate nationaliza locuinta. Pentru că nu mai există lege.

Lipsa publicării ordinului face ca actiunea să fie ilegală

Ordinul cu privire la Foișor nu a fost publicat in Monitorul Oficial. Lipsa publicarii lui face ca actiunea sa fie ilegala. Ei bine in lipsa publicării actiunea devine ilegală, iar semnatarul si avizatorul documentului se pot încadra la infracțiunea de abuz în serviciu.

Mai mult decât atât, asupra spitalului se poate dispune in baza art 7(1) din OUG 11/2020 dar trebuie sa existe un acord al deținătorului spitalului. Care nu este nici Arafat, nici Voiculescu, nici DSP, si nici chiar Nicușor Dan. Ci doar Consiliul General al Municipiului București.

Deci, prin acordul dat(verbal sau scris) Nicusor Dan este pasibil si el de pușcărie. Nu subzistă explicațiile lui Arafat ca trebuiau gasite paturi ATI.

"Dacă situația este așa, legea trebuie respectată"

Daca Arafat nu a înțeles legea poate e bine sa vada rigorile ei și sa vada cum e sa faci pușcărie pentru ca te crezi mai presus de lege.

Dacă Vlad Voiculescu nu cunoaște legea si face abuz in serviciu poate ca e momentul sa stie rigorile legii. Daca Nicușor Dan nu cunoaște legea si o încalcă poate e bine sa faca si el puțină pușcărie. Dacă managementul spitalului nu știe legea poate ar trebui sa facă și ei puțină pușcărie.

Oricare dintre pacienții abuzați aseară si puși in pericol poate cere daune de miliarde. Dar e bine sa le ceara in penal pentru ca altfel, vom plați noi, din taxe, infracțiunile săvârșite de niște idioți", a spus economistul Adrian Câciu pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: pacienţi evacuaţi
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close