Antena 3 Actualitate Social Elevii bucureşteni vor fi învăţaţi să acorde primul ajutor

Elevii bucureşteni vor fi învăţaţi să acorde primul ajutor

de Silvia Preda    |    27 Mai 2022   •   17:10
Elevii bucureşteni vor fi învăţaţi să acorde primul ajutor
Sursa foto: Pixabay.com/hans

Elevii bucureşteni vor fi învăţaţi să acorde primul ajutor, iar medicii şi asistenţii din reţeaua de medicină şcolară vor beneficia de sesiuni de instruire, în baza unei colaborări dintre Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

ASSMB şi DSU au încheiat, vineri, un protocol de colaborare, valabil pentru o perioadă de 5 ani, care vizează creşterea nivelului de pregătire a elevilor cu privire la modul de comportare şi acţiune în cazul situaţiilor de urgenţă, în special al celor determinate de urgenţe medicale, informează Administraţia Spitalelor pe pagina sa de Facebook.

"De asemenea, se urmăreşte şi perfecţionarea pregătirii profesionale continue a personalului medical prin susţinerea, de către specialiştii în medicină de urgenţă ai DSU, a unor sesiuni de instruire a medicilor şi asistenţilor din cadrul Reţelei de Medicină Şcolară a ASSMB", menţionează sursa citată.

Elevii bucureşteni, învăţaţi să acorde primul ajutor

DSU va asigura personalul specializat în acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă. Prin susţinerea unor demonstraţii şi instruiri teoretice şi practice, precum şi prin material documentar şi suport de specialitate, va instrui elevii bucureşteni, dar şi cadrele medicale din Reţeaua de Medicină Şcolară a Primăriei Capitalei.

În perspectivă, se are în vedere extinderea colaborării şi în ceea ce priveşte perfecţionarea pregătirii personalului din cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, pe linia reacţiei în cazul situaţiilor de urgenţă şi creşterii siguranţei pacienţilor, menţionează ASSMB.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close