Antena 3 CNN Actualitate Social Episcopul Hușilor, acuzat de homosexualitate, a revenit din străinătate. Ce hotărâre au luat preoții

Episcopul Hușilor, acuzat de homosexualitate, a revenit din străinătate. Ce hotărâre au luat preoții

Episcopul Hușilor, acuzat de homosexualitate, a revenit din străinătate. Ce hotărâre au luat preoții
04 Aug 2017   •   18:35

Episcopul Huşilor a revenit în România, după ce a fost plecat  în Germania timp de două săptămâni. În continuare, acesta nu are voie să oficieze slujbe religiose până când Sinodul Bisericii Ortodoxe Române nu va analiza scandalul sexual fără precedent în care este implicat înaltul prelat.

Potrivit Adevarul.ro, revenirea episcopului Corneliu în ţară a fost confirmată de surse din cadrul Episcopiei. Starea de incertitudine de la Episcopia Huşilor, în urma izbucnirii scandalului care îl are în centrul atenţiei pe înaltul prelat, a creat printre clerici o ”tulburare” fără precedent, afirmă preoţii vasluieni.  

Aceştia mărturisesc că s-ar fi aşteptat că Preasfinţitul Corneliu să se retragă singur din funcţie până când cazul său se va clarifica. Nemulţumiţi, mulţi dintre preoţii din judeţul Vaslui refuză să îl mai pomenească în rugăciunile din biserică. ”Biserica nu este nici a episcopului, nici a noastră, a preoţilor. Biserica este a lui Hristos şi a oamenilor. Este dureros că s-a ajuns la o astfel de situaţie. Se vorbea de mulţi ani despre existenţa unor înregistrări imorale, însă fără probe cine ar fi crezut. Sunt momente grele pentru noi şi nădăjduim că lucrurile vor fi orânduite cât mai curând. Eu, şi nu doar eu, am luat decizia de a nu-l mai pomeni pe episcop în rugăciunile din Biserică. Consider să semnalul dat de Mitropolie a fost cât se poate de clar. Noi nu avem menirea de a judeca, ci de a păstra vie credinţa în valorile morale şi creştine în cândul credincioşilor”, a declarat, unul dintre preoţii care, a decis să se ”lepede” de ”episcopul păcătos”. 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close