Antena 3 CNN Actualitate Social Florii 2019. Ce trebuie și ce nu trebuie să faci de Florii. Explicaţiile unui preot român

Florii 2019. Ce trebuie și ce nu trebuie să faci de Florii. Explicaţiile unui preot român

Florii 2019. Ce trebuie și ce nu trebuie să faci de Florii. Explicaţiile unui preot român
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
20 Apr 2019   •   18:00

Florii 2019. În popor există tot felul de mituri şi superstiţii care sunt luate în considerare în zilele marilor sărbători. Totuşi, preoţii susţin că multe dintre acestea nu sunt conforme cu Ortodoxia. În perioada dinaintea marilor sărbători apar în presă numeroase articole care prezintă diferite tradiţii şi superstiţii neconforme cu Ortodoxia.

Florii 2019. Având în vedere că foarte mulţi români ţin cont de aceste mituri şi superstiţii, preotul Răzvan Ionescu a explicat cât adevăr există în câteva dintre ele, pentru basilica.ro.

Florii 2019. Se spune că persoanele care îşi uită morţii în ziua de Florii, adică nu le îngrijesc mormintele şi nu aprind o lumânare lângă o ramură de salcie, nu vor avea parte de sprijin la bătrâneţe.

Florii 2019. Pr. Răzvan Ionescu: „Sărbătoarea Floriilor este cea a intrării Domnului în Ierusalim, împlinind profeţia venirii în lume a Celui aşteptat ca chip/icoană a(l) blândeţii părinteşti dumnezeieşti. Intră călare nu precum un biruitor omenesc, pe cal de luptă, impunător prin forţă, ci ca om smerit venind în mijlocul celor prea iubiţi ai lui, pe mânzul asinei. Nu vor striga pietrele, ci vocile bucuroase ale copiilor, întâmpinându-L cu ramuri pe drumul ce avea să Îl poarte spre Pătimire. De aici şi noi, generaţie după generaţie, întâmpinăm liturgic pe Domnul cu ramuri, actualizând primirea ce I s-a făcut odată. Îl primim cât putem fi noi de copii, în această duminică şi în toată viaţa noastră”.

×
Subiecte în articol: Tradiţii şi obiceiuri
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close