Antena 3 CNN Actualitate Social Planta în valoare de 10.000 de euro pe care toți românii o vor în grădina lor | Oamenii se reprofilează spre pomi exotici

Planta în valoare de 10.000 de euro pe care toți românii o vor în grădina lor | Oamenii se reprofilează spre pomi exotici

A sosit timpul pentru amenajarea grădinilor. Oamenii caută dintre cele mai diverse și speciale soiuri de plante pentru a le înfrumuseța gospodăriile.

Planta în valoare de 10.000 de euro pe care toți românii o vor în grădina lor | Oamenii se reprofilează spre pomi exotici
Sursa foto: Freepik
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mar 2024   •   13:00

Având în vedere faptul că în România iernile au devenit mai blânde, oamenii se îndreaptă către arbori mai neobișnuiți. Astfel că oamenii nu mai aleg să planteze meri și peri, ci preferă măslini, chiparoși sau chiar palmieri. 

Nu doar soiul este diferit, ci și prețul. Investițiile nu sunt însă deloc mici. Pot ajunge și la câteva mii de euro. Atâta timp cât există și cerere, oferta nu întârzie să apară. De câțiva ani, camioane încărcate cu mii de arbuști, copaci și plante exotice ajung la noi în țară din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Grădinile românilor au ajuns să semene din ce în ce mai tare cu cele din Grecia, Spania sau Italia. Amenajarea poate ajunge să coste câteva mii de euro. Cel mai des, oamenii aleg arțari japonezi, chiparoși, măslini pitici, magnolii, dar și flori multicolore.

De exemplu, un bonsai adus din Italia costă 10.000 de euro. Ceva mai ieftin este arțarul japonez pentru care vom plăti 350 lei, chiparosul costă maxim 250 lei, iar pentru o magnolie vom scoate din buzunar circa 150 de lei. 

×
Subiecte în articol: gradina plante exotice gradinarit
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close