Antena 3 Actualitate Social Guvernul, în fața celui mai mare proces colectiv. Cel puțin 30.000 de funcționari acuză tăieri de salarii

Guvernul, în fața celui mai mare proces colectiv. Cel puțin 30.000 de funcționari acuză tăieri de salarii

13 Feb 2018   •   16:42
Guvernul, în fața celui mai mare proces colectiv. Cel puțin 30.000 de funcționari acuză tăieri de salarii
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro

Sindicaliştii ameninţă că dau în judecată Guvernul pentru scăderile salariale apărute. 

Sindicatul National al Functionarilor Publici acuză executivul că nu a respectat o obligație legală în cazul a 30.000 de funcționari din administrația publică centrală, aceea de a majora salariile brute astfel încât transferul contribuțiilor să nu ducă la o diminuare a netului.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat marţi, că au început demersurile pentru acţonarea în instanţă a Guvernului şi a angajatorilor din subordine de la nivel judeţean, pentru că funcţionarii nu au beneficiat de creşteri salariale care să le acopere contribuţiile către stat, transferate de la angajator la angajat, motiv pentru care această categorie profesională ar fi discriminată.

Oprescu a declarat că în acest moment juriştii SNFP lucrează la dosarele care vor fi depuse la instanţele din toată ţara începând de săptămâna viitoare.

×
Subiecte în articol: guvern salariu functionari sindicat

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close