Antena 3 CNN Actualitate Social Imagine cutremurătoare în plin centrul Bucureștiului. Cine este cerșetorul din imagini. FOTO

Imagine cutremurătoare în plin centrul Bucureștiului. Cine este cerșetorul din imagini. FOTO

Imagine cutremurătoare în plin centrul Bucureștiului. Cine este cerșetorul din imagini. FOTO
Sursa foto: Foto: Ionuț Ghiță
05 Ian 2016   •   16:49
”Este un băiețel de 16 ani, firav, ce stă în frig de dimineață până seara împreună cu prietenul lui de nedespărțit pe nume Lupul”. Așa începe povestea care a impresionat zeci de mii de români pe Facebook.

Băiatul are doi frați mai mici și i-a povestit jurnalistului Ionuț Ghiță că a încercat să se angajeze, însă nu a reușit. Preferă să trăiască din mila trecătorilor decât să fure. Are o mamă bolnavă, un tată de care nu știe nimic și doi frați mai mici în grijă. Cineva le-a oferit o cămăruță pentru care plătesc 50 de lei. 

Ionuț Ghiță l-a fotografiat pe băiat pe un ger cumplit. ”Nici nu simt (n.r. frigul)”, i-a spus copilul, singura lui grijă fiind Lupul, care tremura de frig lângă el.

Ionuț Ghiță a făcut apel la prietenii de pe Facebook să-l ajute. Peste 20.000 de share-uri și 9.000 de like-uri a făcut postarea în numai 16 ore.

Pentru cei care doresc să-l ajute, redăm mai jos mesajul complet al jurnalistului:

”Cei care locuiți în aproprierea Pieței Victoria și considerați ca nu va încurcă cu nimic sa îi oferiți o farfurie de mâncare i-ar fi de ajutor.Este un băiețel de 16 ani ,firav ce sta în frig de dimineață până seara împreună cu prietenul lui de nedespărțit pe nume Lupul. I-am întâlnit astăzi pe strada Buzesti ,lângă Subway. Mi-a spus ca are un frate mai mic ca el și o sora de 2 ani ,mama lui este bolnava,iar de tatăl lor nu mai știu nimic. Un om le-a oferit o cămăruța unde locuiesc acum ,pentru care plătesc 50 lei .A spus ca se mai duce uneori la școală ,pentru ca nu a putut sa se angajeze pe nicăieri și e de înțeles la ce sistem avem în România și ca prefera sa cerșesca ,decât sa fure . Când l-am întrebat dacă îi este frig ,afară fiind un ger groaznic mi-a spus ca el nici nu mai simte. Singurul lucru de care îi era frica era de prietenul lui Lupul sa nu răcească ,pentru ca tremura de frig ,dar nici nu pleca de lângă el.Daca doriți sa îl ajutați mă repet îl găsiți la Piața Victoriei,strada Buzesti lângă Subway .Un share nu costa nimic,mulțumesc anticipat!”, a scris Ionuț Ghiță, jurnalist, pe Facebook.

 
Cei care locuiți în aproprierea Pieței Victoria și considerați ca nu va încurcă cu nimic sa îi oferiți o farfurie de...

Posted by Ionut Ghita on Monday, January 4, 2016

×
Subiecte în articol: cersetor Capitală ger
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close