Antena 3 CNN Actualitate Social Iohannis, despre condiţiile din penitenciare: „Eu sunt optimist, fiindcă e un număr mic de cazuri, este rezolvabil”

Iohannis, despre condiţiile din penitenciare: „Eu sunt optimist, fiindcă e un număr mic de cazuri, este rezolvabil”

Iohannis, despre condiţiile din penitenciare: „Eu sunt optimist, fiindcă e un număr mic de cazuri, este rezolvabil”
Sursa foto: Foto: presedincy.ro
23 Iun 2017   •   17:55

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că în România au existat tot anul discuţii cu privire la condiţiile din penitenciare, iar guvernanţii s-au angajat să le rezolve, precizând însă că acestea nu pot fi rezolvate "într-o zi". 

Şeful statului a făcut comentarii răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că premierul danez, Lars Lokke Rasmussen, a făcut publică situaţia a patru cetăţeni români care au încălcat legea în Danemarca şi ar trebui expulzaţi în România, dar nu se poate face acest lucru, pentru că o instanţă a decis că în ţara noastră condiţiile din închisori nu respectă drepturile omului. 

"În cursul discuţiei cu premierul danez, mi-a ridicat această problemă. Este o problemă pe care am luat-o în serios şi m-am oferit, într-adevăr, ca atunci când vom avea un nou guvern şi un nou ministru al Justiţiei să atrag atenţia noului ministru şi noului guvern că aici este o problemă, unde trebuie să se găsească o soluţie. Soluţiile practice pot fi găsite numai între cele două ministere şi s-a înţeles foarte bine această problemă. Eu sunt optimist, fiindcă e un număr mic de cazuri, este rezolvabil şi asta a fost concluzia noastră comună, că, în momentul în care vom avea un nou guvern, vor avea loc întâlniri bilaterale şi se vor căuta şi găsi soluţii", a declarat Iohannis. 

Iohannis a făcut aceste afirmaţii la finalul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close