Antena 3 CNN Actualitate Social Ion Dichiseanu va fi înmormântat sâmbătă cu onoruri militare. Familia i-a îndeplinit o ultimă dorinţă

Ion Dichiseanu va fi înmormântat sâmbătă cu onoruri militare. Familia i-a îndeplinit o ultimă dorinţă

Marele actor Ion Dichiseanu va fi condus astăzi pe ultimul drum. Cortegiul va pleca de la Teatrul Nottara spre Cimitirul Bellu. Artistul va beneficia de onoruri militare el fiind decorat, de altfel, de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul "Serviciul Credincios" în grad de ofițer.

Ion Dichiseanu va fi înmormântat sâmbătă cu onoruri militare. Familia i-a îndeplinit o ultimă dorinţă
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    22 Mai 2021   •   08:27

Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi luat la ora 10:00 din foaierul Teatrului Nottara. Se va pleca spre Cimitirul Bellu, iar la ora 12:00 urmează să aibă loc înmormântarea cu onoruri militare.

Maestrul va fi înmormântat în sicriu alb, în haine albe, iar mașina mortuară va fi condusă de o femeie. Aceasta a fost dorința maestrului Ion Dichiseanu.

„Pentru mine este o adevărată onoare să am acest privilegiu. Din nefericire este un lucru foarte trist pentru întreaga țară, pentru întreaga națiune faptul că domnul Dichiseanu a plecat de lângă noi.

Era un suflet de aur, o persoană și un artist cum rar mai întâlnești. La ora 10:00 vom plecat de aici (n.r Teatrul Nottara), vom face oprire în fața casei domnului Dichiseanu, așa își dorește fiica să își i-a la revedere și de la casă.

Este un moment foarte greu pentru toată lumea, pentru fiica domnului Ion Dichiseanu este un moment cumplit, nu își poate stăpâni lacrimile. Apoi ne vom opri direct la cimitir", a spus pentru Antena 3, Gabi Lucuţar, femeia care va conduce dricul lui Ion Dichiseanu.

Există și ceva controverse în ceea ce privește moartea lui Ion Dichiseanu. Familia face acuzații grave, spunând că acum ceva timp a trebuit să se deplaseze la o clinică particulară pentru ași face analizele medicale, iar de acolo ar fi contactat o bacterie.

Acela a fost momentul când maestrul Ion Dichiseanu a ajuns la Spitalul Floreasca, unde a stat internat trei luni, iar acum două zile, la vârsta de 87 de ani, a pierit.

Lumea este împietrită de durere. Foarte multe persoane au venit să își ia rămas bun de la maestrul Ion Dichiseanu aici la Teatrul Nottara, unde a jucat peste 40 de ani, iar astăzi cu respectarea regulilor privind coronavirusului sunt așteptate mai multe persoane la cimitirul Bellu din Capitală la ora 12. Persoane care l-au iubit, l-au îndrăgit, l-au văzut la televizor vin să fie alături de familia îndurerată, se aducă o floare, să aprindă o lumânare.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close