Antena 3 CNN Actualitate Social E oficial: Reguli noi pentru românii care vor să își facă buletinul! Klaus Iohannis a promulgat legea

E oficial: Reguli noi pentru românii care vor să își facă buletinul! Klaus Iohannis a promulgat legea

Preşedintele a promulgat legea care previne fenomene precum cel al înregistrării frauduloase pentru vot sau păcălirea sistemului de înscriere a copiilor în şcoli şi grădiniţe.

E oficial: Reguli noi pentru românii care vor să își facă buletinul! Klaus Iohannis a promulgat legea
de Alexandra Dima    |    01 Iun 2023   •   12:32

„Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă. Limita nu se aplică în cazul titularului unui drept locativ asupra imobilului situat la adresă sau membrilor familiei extinse. Prin familie extinsă să înţelege titularul dreptului locativ, soţul, soţia acestuia, rudele titularului şi cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv”, prevede legea.

Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă de la 75 lei la 150 lei.

Conform actului normativ, pentru „persoanele defavorizate care nu pot face dovada adresei de domiciliu aceasta se înscrie în baza adeverinţei eliberate de către unitatea administrativ-teritorială din care rezultă adresa la care se stabileşte domiciliul”.

Legea mai prevede că „de la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cererea pentru eliberarea cărţii electronice de identitate se soluţionează de către orice serviciu public comunitar de Evidenţă a Persoanelor, indiferent de locul de domiciliu sau reşedinţa persoanelor fizice”.

O altă modificare a legii prevede ca de la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cererea pentru eliberarea acesteia se soluţionează de către orice serviciu public comunitar de Evidenţă a Persoanelor, indiferent de locul de domiciliu sau reşedinţa persoanelor fizice.

 

×
Subiecte în articol: carte identitate
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close