Antena 3 CNN Actualitate Social Lucrul care a scandalizat tot Iaşiul. Două toalete ecologice destinate pelerinilor la Sf. Parascheva au fost montate chiar în faţa porţii Catedralei Romano-Catolice

Lucrul care a scandalizat tot Iaşiul. Două toalete ecologice destinate pelerinilor la Sf. Parascheva au fost montate chiar în faţa porţii Catedralei Romano-Catolice

Lucrul care a scandalizat tot Iaşiul.  Două toalete ecologice destinate pelerinilor la Sf. Parascheva au fost montate chiar în faţa porţii Catedralei Romano-Catolice
Sursa foto: Foto: Budau Paul/ Facebook
13 Oct 2017   •   16:30

Două toalete de dimensiuni foarte mari au fost montate în poarta Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină“ din Iaşi. Acest lucru a scandalizat întreg orașul. Lăcaşul de cult se află la doi paşi de Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Potrivit adevarul.ro, cu ocazia Sărbătorilor Iaşiului şi Hramul Sfintei Parascheva, pe strada Colonel Langa, cea care desparte Catedrala Romano-Catolică de cea a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au fost montate două toalete imense. 

Practic, acestea au fost instalate chiar la poarta de intrare în curtea Catedralei Romano-Catolice. Imaginile cu una din toalete au fost postate pe o reţea de socializare joi, 12 octombrie, iar mesajele au fost dintre cele mai acide. 

”Eu cred ca e premeditare! Atât de urât! O ditamai primăria dintr-un oraş care se pretinde a fi «capital culturală» să dea aviz pentru asa ceva!“ sau „premeditat sau nu, o toaletă publică nu are ce cauta în faţa unui lăcaş de cult.... Are vreo importanţă că e catolic sau ortodox? Nu cred.... Un lăcaş de cult rămâne un lăcaş de cult“, acestea sunt doar două din mesajele scrise la postarea preotului Paul Budău. 

În cursul zilei de vineri, la amiază, probabil după mesajele transmise municipalităţii, două maşini au venit să mute toaletele.
 

×
Subiecte în articol: Iași catedrala toalete pelerini
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close