Antena 3 Actualitate Social Măsuri IGSU pentru minivacanța de Sfânta Maria: Peste o mie de controale la biserici

Măsuri IGSU pentru minivacanța de Sfânta Maria: Peste o mie de controale la biserici

14 Aug 2018   •   09:52
Măsuri IGSU pentru minivacanța de Sfânta Maria: Peste o mie de controale la biserici

Peste 4.600 de pompieri salvatori cu aproape 3000 de mijloace tehnice vor fi mobilizați, zilnic, în minivacanța de Sfânta Maria. Angajații IGSU au făcut peste o mie de controale la biserici, urmând a fi dislocate forțe pe A2 și A4.

„Eventualele urgenţe medicale vor fi gestionate, la nivel naţional, prin intermediul celor 233 echipaje de pompieri SMURD, care vor asigura primul ajutor calificat, precum şi de cele 25 unităţi de terapie intensivă mobilă, 7 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 38 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

Pe Autostrada A2 şi pe autostrada A4, având în vedere creşterea valorilor de trafic spre litoral, IGSU a dispus dislocarea de forţe şi mijloace pentru asigurarea unui răspuns rapid, în eventualitatea producerii de situaţii de urgenţă.

În vederea reducerii posibilităţilor de producere a unor evenimente care să umbrească această minivacanţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate adoptarea măsurilor menite să asigure un nivel ridicat de protecţie la nivelul comunităţilor. În acest sens, premergător minivacanţei, au fost derulate 1.112 controale de prevenire şi recunoaşteri în lăcaşurile de cult unde vor fi organizate slujbe religioase şi unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioşi.

Activităţi similare s-au desfăşurat şi în cazul obiectivelor cu destinaţie turistică sau a altor spaţii publice.

În urma acţiunilor de control, au fost aplicate 480 amenzi în valoare de aproximativ 960.000 lei şi peste 2700 de avertismente, neexistând situaţii care să impună dispunerea măsurii complementare de oprire a funcţionării obiectivelor.

În contextul aniversării Zilei Marinei Române, Caravana SMURD "Fii pregătit!" se va afla, în perioada 15-17 august, pe Faleza Cazino din Constanţa, iar ,în perioada 18-19 august, în Portul Turistic Mangalia. Persoanele sunt aşteptate la şedinţele de instruire desfăşurate în centrul de pregătire, pentru a afla modul de comportare în cazul în care se confruntă cu o situaţie de urgenţă.

Pompierii salvatori sunt permanent la datorie, pregătiţi să răspundă prompt nevoilor comunităţii, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat”, transmite IGSU.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close