Antena 3 CNN Actualitate Social Mersul trenurilor, în noaptea când se trece la ora de iarnă. Precizările CFR Călători

Mersul trenurilor, în noaptea când se trece la ora de iarnă. Precizările CFR Călători

Mersul trenurilor, în noaptea când se trece la ora de iarnă. Precizările CFR Călători
25 Oct 2018   •   13:18

Mersul trenurilor nu se modifică în urma trecerii la ora Europei Orientale, în noaptea de sâmbătă spre duminică, informează CFR Călători.

"CFR Călători informează că, începând din 28 octombrie 2018, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4 AM devenind ora 3 AM. Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. În noaptea 27/28 octombrie 2018, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie", precizează sursa citată.

Potrivit CFR Călători, având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi, de 28 octombrie 2018, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close