Antena 3 CNN Actualitate Social Mirela Voicu: "Testele COVID de salivă, o mega-escrocherie. Cineva din statul român câştigă bani pe sănătatea copiilor noştri"

Mirela Voicu: "Testele COVID de salivă, o mega-escrocherie. Cineva din statul român câştigă bani pe sănătatea copiilor noştri"

Mirela Voicu, jurnalist Antena 3, spune că testele rapide de salivă, pentru depistarea COVID, sunt o mega-escrocherie, susţinând acest lucru din calitatea de părinte, şi nu pe baza unei anchete jurnalistice.

Mirela Voicu: "Testele COVID de salivă, o mega-escrocherie. Cineva din statul român câştigă bani pe sănătatea copiilor noştri"
Sursa foto: colaj Antena 3
de Milena Niță    |    22 Ian 2022   •   20:34

Mirela Voicu se arată revoltată de faptul că mulţi copii, cu simptome evidente de infectare cu coronavirus, ies negativi la testele de salivă făcute acasă şi merg apoi la şcoală.

La o testare PCR, însă, acelaşi copil cu simptome iese pozitiv.

În acest fel, acei copii pot îmbolnăvi şi alţi colegi, fără să ştie că sunt bolnavi.

"Nu este o anchetă jurnalistică, dar toţi părinţii spun acelaşi lucru. La celebrele teste de salivă, copii negativi dar cu simptome s-au dus la şcoală, apoi la PCR au fost pozitivi.

E o mega-escrocherie această afacere cu teste rapide. Cineva din statul român, nişte tovarăşi deştepţi, câştigă nişte bani pe sănătatea noastră şi a copiilor noştri. Sunt ca apa de ploaie aceste teste. Ce rost mai au aceste teste? 

Nicio autoritate din ţara aceasta nu verifică dacă sunt eficiente aceste teste. Plătim nişte bani noi, românii, şi nu asta ar fi probema, dar pui în pericol copilul tău şi ceilalţi copii.

Un copil negativ la testul rapid şi care se duce la şcoală cu simptome îi îmbolnăveşte şi pe ceilalţi copii, asta spun şi părinţii pe grupuri", a spus Mirela Voicu, realizator Antena 3, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune.

×
Subiecte în articol: teste salivă escrocherie Mirela Voicu
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close