Antena 3 CNN Actualitate Social Misiune de salvare: Şapte inimi de copii au fost vindecate de către o echipă condusă de dr. Șerban Stoica şi de dr. Victor Costache

Misiune de salvare: Şapte inimi de copii au fost vindecate de către o echipă condusă de dr. Șerban Stoica şi de dr. Victor Costache

Dorinţa de a salva vieţi i-a adus împreună pe medicii Şerban Stoica şi Victor Costache. Aceştia şi-au unit forţele în sala de operaţie şi au reuşit să vindece, fără niciun ban, şapte inimi de copii.

Misiune de salvare: Şapte inimi de copii au fost vindecate de către o echipă condusă de dr. Șerban Stoica şi de dr. Victor Costache
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2023   •   16:03

Pe un hol de spital, un copil face primii paşi, după ce a ieşit dintr-o operaţie complicată.

Mihai s-a născut cu stenoză aortică, un defect al inimii, descoperit întâmplător la vârsta de 4 ani.

Medicii i-au spus mamei băiatului că trebuie să fie operat imediat, însă micuţul a suferit intervenţia abia după şapte ani.

"Am stat acolo cinci ore şi nu m-am mişcat de lângă uşă. Când vedeam că uşile se deschid, mi se oprea inima", a spus Aurelia Enea, mama lui Mihai.

Citeşte şi: Un copil de 7 ani, cu o boală foarte rară, a fost internat la Spitalul Victor Babeş din Timişoara: "Medicii luptă pentru vindecarea lui"

În spatele uşilor, cei mai buni specialişti îi reparau inima lui Mihai.

Medicii Şerban Stoica şi Victor Costache sunt despărţiţi de sute de kilometri, dar dorinţa de a salva vieţi îi aduce mereu aproape.

Şerban Stoica este, din 2009, medic specialist în chirurgie cardiotoracică, la o mare clinică din Bristol, Marea Britanie.

Medicul Victor Costache s-a specializat tot în afara ţării, în Franţa, dar după 12 ani a decis să se întoarcă acasă.

Foşti colegi la Facultatea de Medicină din Iaşi

"Am terminat amândoi Facultatea de Medicină din Iaşi, iar dr. Stoica a fost încă de atunci mentorul meu.

Am constatat tragedia din România, cei 1.000 de copii care se pierd în fiecare an, în lipsa operaţiilor cardiovasculare, mi-am sunat bunul prieten din facultate şi ne-am gândit împreună cum putem să ajutăm", a spus medicul Victor Costache.

Prima lor misiune în România a avut loc acum 10 ani, iar de atunci, cei doi medici fac echipă în sala de operaţie, vindecând, fără niciun ban, sute de inimi de copii români.

Spitalul Sanador a pus la dispoziţie sălile de operaţie, iar mii de români, prin donaţii către Fundaţia Mereu Aproape, au achitat, practic, medicamentele şi consumabilele necesare.

"Sunt mulţi copii care nu au acces la tratament la timp şi ne-am dori foarte mult să putem strânge rândurile cu medicii din România, dar şi cu alte structuri care doresc să ne ajute", a mai adăugat Şerban Stoica.

Un sprijin este aşteptat şi din partea statului român, pentru ca medicii să nu mai piardă timp şi energie cu strângerea de fonduri.

Echipa de medici face deja planul pentru următoarea misiune medicală în România, fără nicio recompensă, dar ştiind că ei vor rămâne pentru totdeauna, şi la propriu, şi la figurat, în inima copiilor pe care i-au salvat.

×
Subiecte în articol: medici romani salvare copii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close