Antena 3 CNN Actualitate Social O nouă escrocherie face ravagii pe internet. La ce trebuie să ai mare grijă

O nouă escrocherie face ravagii pe internet. La ce trebuie să ai mare grijă

O nouă escrocherie face ravagii pe internet. La ce trebuie să ai mare grijă
19 Sep 2018   •   08:52

Victimele sigure ale unei escocherii care face ravagii pe internet pică în ultima vreme românii care au nevoie de bani și speră că-i pot obține într-un timp record. 

Persoanele din spatele acestei escrocherii se dau drept cetăţeni francezi cu dare de mână care, pur şi simplu, vor să ajute românii, fiindcă au suflet mare. Aşa că „atacă” la întâmplare, până localizează victima, scrie cancan.ro.

„Sunteți în căutarea unui împrumut pentru a reporni activitățile dumneavoastră, pentru realizarea unui proiect sau ai nevoie de bani pentru a cumpăra o casă sau o mașină sau pentru uz personal? Eu sunt gata să dau credite, de la 5.000 de euro până la 10.000 de euro, persoanelor serioase. Rata dobânzii este de 2% pe an, creditul se aprobă în 48 de ore„, este mesajul transmis de escroci.

Dacă „ţinta” nu răspunde, ţeparii continuă să facă presiuni, explicând că toate persoanele care au împlinit 18 ani pot primi bani cu împrumut, pe termen lung, cu dobândă infimă.

Victima trebuie „doar” să garanteze cu „nişte bunuri” – casă, maşină, teren – sau să depună câteva sute de euro într-un cont al escrocilor, până la perfectarea actelor. Încântate că vor da lovitura, victimele depun garanţia şi, după cum era de aşteptat, suma este retrasă, iar naivii rămân cu buza umflată

×
Subiecte în articol: escrocherie victime romani bani
Parteneri
Pensionarii români care rămân fără 5 sporuri din baza de calcul
x close