Antena 3 CNN Actualitate Social Ororile petrecute în centrul din Maramureș. Copii munciţi până la epuizare, înfometați și bătuți

Ororile petrecute în centrul din Maramureș. Copii munciţi până la epuizare, înfometați și bătuți

Ororile petrecute în centrul din Maramureș. Copii munciţi până la epuizare, înfometați și bătuți
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
28 Aug 2019   •   15:33

Procurorii DIICOT au efectuat percheziţii domiciliare pe raza oraşului Vişeu de Sus şi a comunei Leordina din judeţul Maramureş, într-un dosar în care mai multe persoane sunt acuzate că au ţinut în sclavie tineri germani cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, pe care i-au pus să execute munci epuizante în gospodăriile unor localnici, sub pretextul unui aşa-zis ”program de reeducare”.

Copiii prizonieri au povestit anchetatorilor ororile la care ar fi fost suspuşi timp de ani de zile. Unii dintre ei susţin că au fost forţaţi să muncească în condiţii greu de închipuit, ţinuţi în frig, înfometați şi bătuţi constant. 

„Tinerii au fost supuşi unui regim de lipsire de libertate, de interzicere în a comunica în exterior cu familiile din Germania ori cu alte persoane sau autorităţi române, fiind obligaţi ca, sub pretextul unui aşa-zis 'program de reeducare' conceput de către cetăţeanul german, să execute munci epuizante în gospodăriile unor localnici aflaţi în anturajul suspecţilor - dincolo de capacităţile şi limitele fizice ale vârstei lor ori afecţiunilor de care suferă - practicându-se asupra minorilor metode umilitoare, degradante, ţinerea lor în stare de sclavie şi exercitarea asupra lor în mod repetat de acte de violenţă gravă şi ameninţări. În acest mod tinerilor le-a fost creată o puternică stare de temere şi chiar de traumă ca urmare a bătăilor repetate, privării de hrană, lipsirii de libertate prin închiderea într-un aşa-zis 'arest', exercitării unor manopere medicale intruzive împotriva voinţei lor, ţinerii deliberate a minorilor în ger şi în frig sau în ploaie etc. - toate cu titlu de 'pedeapsă' menită să 'educe' comportamentul copiilor. Unii dintre minori au avut chiar intenţii suicidale din cauza acestui regim”, susţin procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Citește Și Audieri maraton în cazul copiilor străini, captivi în Maramureș: 160 de minori, sechestrați și exploatați

×
Subiecte în articol: copii Maramureș Germania sclavi
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close