Antena 3 CNN Actualitate Social „Pachetul de la rude”. O nouă escrocherie îi lasă pe români fără bani

„Pachetul de la rude”. O nouă escrocherie îi lasă pe români fără bani

„Pachetul de la rude”. O nouă escrocherie îi lasă pe români fără bani
11 Apr 2018   •   15:44

O nouă escrocherie reuşeşte să-i lase fără bani pe români. În Iaşi, a apărut metoda "pachetul de la rude". Mai exact, hoţii bat la uşile oamenilor, le spun că au primit pachete sau bani de la rude din străinătate şi se dau drept comisionari. Ca să livreze pachetul, escrocii cer bani sau bunuri. 

Poliţia trage un semnal de alarmă şi-i sfătuieşte pe oameni să fie mult mai prudenţi atunci când o persoană necunoscută le face astfel de favoruri. 

De asemenea, metoda SMS-urilor câştigătoare reuşeşte şi acum să-i păcălească pe oameni. Escrocii trimit mesaje prin care anunţă câştiguri colosale, iar pentru a intra în posesia banilor oamenii sunt puşi să vireze sume de bani în anumite conturi.

Poliţiştii le-au atras atenţia ieşenilor să fie mai reţinuţi cu necunoscuţii care îi contactează. Motivul ar fi faptul că s-au înmulţit înşelătoriile prin telefon sau cele prin metoda „Comisionarul". Una dintre cele mai noi escrocherii este cea cu „pachetele de la rude".

Cazurile cu noua escrocherie cu pachetul de la rude s-au înmulţit în ultimele luni. Reprezentanţii poliţiei ieşene susțin că metodele cel mai des folosite pentru a păcăli sunt prin mesaje telefonice, vânzarea de produse de către „vânzătorii" ambulanţi, iar mai nou, hoţii se dau drept comisionari care aduc pachete din partea rudelor aflate în străinătate,

Dacă aveţi cunoştinţe în străinătate de la care aşteptaţi pachete sau bani, să nu aveţi încredere în orice persoană care se dă drept comisionar, mai ales dacă vă pretinde bani sau produse. Cereţi în primul rând un act de identitate sau o recomandare din partea unei persoane pe care o cunoaşteţi, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

×
Subiecte în articol: escrocherie bani romani
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close