Antena 3 CNN Actualitate Social Patapievici, declarații halucinante: România trebuie să se înarmeze!

Patapievici, declarații halucinante: România trebuie să se înarmeze!

Patapievici, declarații halucinante: România trebuie să se înarmeze!
21 Iun 2018   •   15:45

Scriitorul Horia-Roman Patapievici consideră că, într-o lume care evoluează pe logica statelor-continent, pentru România este vitală prezenţa în Uniunea Europeană şi în NATO. Patapievici a mai precizat că avem nevoie de servicii puternice și că ar trebui să „ne înarmăm ca Israel”.

„Pentru noi este vitală prezenţa în Uniunea Europeană şi în NATO. Şi acum voi spune erezia cu care o să vă şochez. Părerea mea este că România trebuie să se înarmeze puternic. Şi anume - să se înarmeze inteligent, aşa cum Statul Israel se înarmează inteligent. Trebuie să avem servicii secrete puternice, naţionale şi animate de paşoptism. Le-aş numi aşa: Divizia C.A Rosetti, Divizia Titu Maiorescu, ca să-şi amintească de unde vin, că nu sunt comunişti.

Trebuie să avem o armată flexibilă, aşa cum are Israelul o armată flexibilă. Să nu ne bazăm că va lupta cineva în locul nostru, când va veni momentul să se întâmple acest lucru şi să nu ne văicărim sub forma 'Vai de mine! Nu se poate! Există înarmare nucleară! Nu se poate face nimic!' şi să ne punem palma în fund. E formula cea mai greşită, amintind de anul 1940, care este anul dezonoarei noastre”, a spus Horia Roman Patapievici.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close