Antena 3 CNN Actualitate Social Preşedintele Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice: "Oamenii sunt linsaţi! Este de noaptea minţii"

Preşedintele Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice: "Oamenii sunt linsaţi! Este de noaptea minţii"

Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), Paul Gănescu, a comentat la Antena 3, situaţia delicată şi riscantă în care se află pacienţii evacuaţi de urgenţă, vineri seara, de la Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti, acţiune pe care o consideră inumană, revoltătoare şi lipsită de orice responsabilitate.

Preşedintele Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice: "Oamenii sunt linsaţi! Este de noaptea minţii"
de Claudia Popovici    |    10 Apr 2021   •   14:19

Întrebat cum vede situaţia pacienților abia scoși din terapie intensivă şi trimiși acasă pentru a fi îngrijiți de rude care nu au experiență medicală, doar pentru că un spital a trebuit să fie transformat de urgență în unitate medicală suport COVID-19, președintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), Paul Gănescu, s-a declarat revoltat.

Mai mult, el este de părere că sistemul sanitar este compromis şi va purta mult timp de acum "o pată neagră", pentru că de multe ori jurământul lui Hippocrate a fost "șters pe preșul spitalelor". 

"Pacienții sunt pur și simplu linșaţi"

"Ca toată lumea suntem șocaţi, suntem absolut îngroziți că în sistemul de sănătate din România, pacienții sunt pur și simplu linșaţi.

Există această discriminare între anumite categorii de pacienți, ceea ce  nu s-a mai întâmplat nicăieri în sistemele de sănătate dezvoltate din Europa.

"Este de noaptea mintii"

Vorbim de pacienți pe care îi scoate și poate le punem viața în pericol și riscăm să moară, ca să salvăm alți pacienți. Este de noaptea mintii!

Suntem șocați că această decizie a fost luată după un an și ceva, de la începutul pandemiei. Deci singurele soluții care au fost luate în 2020 de închidere a anumitor spitale. În 2021 facem la fel, spitale suport COVID și spitale non-COVID.

Suntem condamnați, nu avem nicio soluție

Suntem condamnați, nu avem nicio soluție, nu mai spun de modalitatea în care s-a făcut evacuarea, care a încălcat în picioare orice lege a drepturilor pacienților, orice lege a sănătății  orice jurământ al medicilor. Jurământul lui Hipocrate, cred că a fost undeva șters preșul de la Spitalul Foișor", a spus pentru Antena 3, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), Paul Gănescu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close