Antena 3 CNN Actualitate Social Pensionarii români pot primi talonul de pensie în format electronic. Paşii care trebuie urmaţi

Pensionarii români pot primi talonul de pensie în format electronic. Paşii care trebuie urmaţi

Pensionarii români au posibilitatea de a avea acces mult mai repede şi mai ușor la talonul de pensie prin format electronic. Documentul poate fi vizualizat prin e-mail, fie prin intermediul aplicației lansate recent de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Pensionarii români pot primi talonul de pensie în format electronic. Paşii care trebuie urmaţi
Sursa foto: Facebook / Poșta Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2024   •   12:00

Cei care doresc să primească talonul de pensie electronic trebuie să aibă un cont pe site-ul CNPP. Dacă nu au unul, pot urma pașii de înregistrare detaliați pe portalul CNPP și să își creeze un cont. Acesta se creează destul de ușor, fiind nevoie doar să urmați pașii conform cerințelor site-ului.

Utilizatorii trebuie să completeze o cerere tip, ce se descarcă de pe site-ul CNPP, și să o încarce prin accesarea secțiunii "Depunere cereri și documente" din meniul "Comunicare cu publicul" din portalul CNPP.

Cum poate fi accesat contul și cum se poate depune cererea online?

  • - Se accesează contul online cu datele de autentificare.
  • - Se navighează către secțiunea "Completare formulare"- "Depuneri cereri si documente"- "Pensii"- "Document de informare".
  • - Se selectează "Transmiterea documentului de informare online" și se completează informațiile necesare.
  • - Cererea semnată electronic sau olograf este încărcată prin intermediul butonului "Alege fișier".
  • - Se completează codul CAPTCHA și se salvează cererea.

Utilizatorii vor primi un mesaj de confirmare că cererea a fost transmisă cu succes către CNPP, indicând că aceasta va fi prelucrată de casa teritorială de pensii aleasă la completarea cererii. 

Potrivit avocatnet.ro, prima etapă constă în primirea unui e-mail de informare cu numărul de înregistrare alocat din portalul CNPP.

Ulterior, beneficiarii vor primi un alt e-mail de înregistrare a cererii în cadrul sistemului CNPP, conținând și numărul alocat de Registratura casei teritoriale de pensii.

Beneficiarii pot vizualiza detaliile cererii în secțiunea "Cererile mele". După aprobarea cererii în cadrul sistemului CNPP, aceștia vor primi un e-mail final de confirmare.

Posibilitatea de a avea acces la talonul de pensie electronic oferă flexibilitate beneficiarilor, adaptându-se nevoilor și preferințelor fiecăruia.

 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close