Antena 3 CNN Actualitate Social Poliția Română, avertisment de ultimă oră: Nu dați curs unor amenzi din trafic venite pe e-mail

Poliția Română, avertisment de ultimă oră: Nu dați curs unor amenzi din trafic venite pe e-mail

O nouă escrocherie majoră! Mai mulți șoferi primesc e-mail-uri prin care sunt atenționați că au fost sancționați în trafic și trebuie să plătească amenda online. Poliția Română atrage atenția că este vorba de un fals și le cere românilor să nu dea curs unor astfel de solicitări.

Poliția Română, avertisment de ultimă oră: Nu dați curs unor amenzi din trafic venite pe e-mail
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    20 Oct 2021   •   20:48

De pe o adresă de e-mail ce pare a fi a Poliției Române vine o amendă electronică, în care șoferul este informat că a fost sancționat în trafic și că poate plăti jumătate din amendă prin plată online.

Adevărații polițiști atrag atenția că este vorba de un nou tip de înșelăciune.

„Acest e-mail nu este emis de Poliția Română! Este doar un nou tip de înșelăciune! Nu dați curs unor astfel de solicitări și verificați orice foarte bine, înainte de a introduce online datele bancare!”, spun polițiștii din cadrul IGPR, pe pagina oficială de Facebook.

Alertă și de la ANAF: Nu deschideți email-urile primite de la această adresă! 

Și ANAF s-a confruntat cu o problemă similară. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunță că un val de mesaje false este transmis prin email în numele instituției, de pe o adresă ce nu aparține ANAF.

„Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la [email protected]!”, transmite Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

ANAF informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, care utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală). ANAF precizează că nu are adresa respectivă de email.

„Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele și nici atașamentele acestora”, este sfatul celor de la ANAF.

×
Subiecte în articol: escrocherie amenzi
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close