Antena 3 CNN Actualitate Social Poliţistul erou, condus pe ultimul drum. Aproape 1.000 de oameni au participat la înmormântare

Poliţistul erou, condus pe ultimul drum. Aproape 1.000 de oameni au participat la înmormântare

Poliţistul erou, condus pe ultimul drum. Aproape 1.000 de oameni au participat la înmormântare
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Aug 2015   •   13:45
UPDATE. Aproape o mie de oameni, printre care sute de poliţişti, au venit la Cimitirul Ghencea Militar să îl conducă pe ultimul drum pe ofiţerul Gheorghe Ionescu, înmormântat cu onoruri militare.
 
Sicriul cu trupul neînsufleţit al subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care a murit după ce omul de afaceri turc Abdullah Atas a intrat cu maşina în el, în timpul unui control în trafic, a fost scos din capela Cimitirului Ghencea Militar II şi aşezat pe un catafalc.
 
Învelit în steagul tricolor, sicriul a fost purtat pe braţe de şase dintre colegii ofiţerului Gheorghe Ionescu, până la catafalc, unde un sobor de preoţi oficiază slujba de înmormântare. 
 
La ceremonie sunt prezenţi, alături de familie, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şefii altor structuri din MAI, care au adus o coroană de flori, dar şi sute de poliţişti, unii dintre aceştia foşti colegi ai lui Gheorghe Ionescu la Brigada Rutieră a Capitalei. 


Vlad Danilo, agent şef principal, unul dintre colegii lui Gheorghe Ionescu, a ţinut un discurs:

"Este de datoria noastră să insuflăm celor ce vin din urmă spiritul Dulăului. Colegul nostru a fost mai mult decât un om, a fost o stare. A fost şi va rămâne un exemplu pentru noi. Cei ce nu pun preţ pe vieţile altora nu îşi vor da seama că acesta nu mai este în teren, pentru că toţi aceştia se vor întâlni cu Dulăul. Nu pot decât să spun că am onoarea să vă salut, domnule subinspector Ionescu Gheorghe. Să îţi fie ţărâna uşoară, Duli, să te aibă Dumnezeu în pază!"

De asemenea, mai mulţi colegi ai lui Gheorghe Ionescu au povestit cine era acesta: 

Daniel Catrina: A fost un om de foarte mare încredere, care a dat dovadă de foarte mult profesionalism. Am învăţat de la el constituirea dosarelor penale, pe care se baza foarte mult. I s-a dat numele "Dulăul" pentru că găsea foarte uşor infractorii. Am învăţat de la el să fiu foarte atent în tot ce fac, să îmi fac bine meseria. 
 
Răzvan Ghiţiu: Era rău, îi certa, îi amenda pe oameni. De-aia i se zicea Dulăul. Mai ierta din când în când câte un şofer, dar doar când nu era încălcări grave ale legii. 

---

Poliţistul erou, Gheorghe Ionescu a fost condus de sute de colegi, prieteni şi de familie la capela cimitirului Ghencea militar unde va fi înmormantat astazi cu onoruri militare. 
 
A fost decorat post-mortem de preşedintele României cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios" în grad de Cavaler. Sora lui a venit în ţară, după 10 ani, ca să-şi ia rămas bun de la el.
 
În sunet de sirene, escortat de zeci de maşini şi motociclete de politie. Ca un erou. Aşa a fost  condus la Capela Cimitirului Ghencea poliţistul Gheorghe Ionescu. 
 
În semn de respect, pe drumul către capelă, colegii care se aflau în intersecţii sau în diferite puncte din Capitală i-au prezentat onorul regretatului om al legii, care a murit la 44 de ani, spulberat cu maşina de un milionar turc, care s-a urcat beat la volan. 
 
Sora poliţistului s-a întors de urgenţă fin străinătate să-şi vadă fratele pentru ultima dată şi să fie alături de soţia lui. 
 
Oamenii sînt şocaţi şi revoltaţi de modul brutal în care a fost omorît poliţistul erou. 
 
Gheorghe Ionescu a fost avansat în grad şi decorat post mortem şi va fi înmormantat cu onoruri militare. 
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close