Antena 3 CNN Actualitate Social Povestea de viață a lui Nils, veteranul trupelor SIAS: Am fost foarte aproape să nu mai fiu în viață sau să rămân infirm

Povestea de viață a lui Nils, veteranul trupelor SIAS: Am fost foarte aproape să nu mai fiu în viață sau să rămân infirm

Povestea lui Nils, veteranul trupelor SIAS, care nu se arată pregătit să iasă la pensie, a fost prezentată de Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina de Facebook.

Povestea de viață a lui Nils, veteranul trupelor SIAS: Am fost foarte aproape să nu mai fiu în viață sau să rămân infirm
Sursa foto: MAI/Facebook
de Denisa Nedelcu    |    20 Iun 2020   •   15:00

La cei aproape 50 de ani şi aproximativ doi metri înălţime, Nils sau Neică, trece cu brio baremele probelor fizice pentru persoanele de 30 de ani.

El a povestit cum era să moară într-o intervenţie şi ce îl motivează în continuare să nu renunţe la muncă.


"Colegii mai vechi îi spun Nils, iar cei mai tineri îi spun simplu...NEICĂ!

El este veteranul trupelor SIAS, unul dintre cei mai buni luptători și un lunetist de elită.

Are 1.90m înălțime, 94 de kg, iar la cei 49 de ani trece cu brio baremele probelor fizice stabilite pentru persoanele de 30 de ani.

La întrebarea de când lucrează la trupele SIAS, răspunde simplu:

- De la înființare, din 1995!

De atunci și până în prezent, nu a fost intervenție grea la care Neică să nu participe.

Își aduce aminte cu tristețe de anul 1997, când, împreună cu cinci colegi, au arestat un individ extrem de periculos. Acesta îi aștepta pe polițiști cu două cocktail-uri Molotov. Pe unul dintre ele l-a aruncat asupra lui Neică.

- Abia după ce l-am arestat mi-am dat seama că am avut zile! Am fost foarte aproape să nu mai fiu în viață sau să rămân infirm. Acum, dintre toți cei 5 care am intervenit, doar doi mai trăiesc. Eu și un coleg care este la pensie.

- V-a fost teamă atunci?

- De fiecare dată mi-a fost teamă. Atunci când teama dispare, înseamnă că este o problemă cu tine. Teama este cel mai bun aliat pentru că te face atent și responsabil. Tot ce trebuie să faci, ca luptător, este să știi să o controlezi!... de-abia de atunci devii foarte bun.

- Nu vă gândiți să puneți arma în cui și să ieșiți la pensie?

- Nu am cum, încă mai pot... și cât mai pot, aici mă găsiți!

- Familia ce spune?

Neică zâmbește ușor stânjenit.

- Ei mă vor mai mult acasă, dar dacă plec și eu, aici cine mai rămâne să-i domolească pe nărăvașii aceștia?

El este Neică, veteranul trupelor SIAS, un polițist care de foarte multe ori și-a pus, la propriu, viața în pericol pentru ca noi să fim în siguranță. Ne înclinăm cu respect!", este mesajul transmis sâmbătă pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

×
Subiecte în articol: Nils Neică trupe SIAS
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close