Antena 3 CNN Actualitate Social Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă, la ceremonia organizată de Ziua Armatei Române

Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă, la ceremonia organizată de Ziua Armatei Române

Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă, la ceremonia organizată de Ziua Armatei Române
25 Oct 2018   •   15:45

Preşedintele României și premierul Viorica Dăncilă participă, joi, la ceremonia militară de Zilei Armatei României, organizată în Parcul Carol din Capitală. 

„Ne găsim astăzi într-un context geo-politic complex. (...) Modificările radicale din ultimii ani ale mediului de securitate internaţional a relevat importanţa strategică în asigurarea securităţii şi stabilităţii în spaţiul euro-atlantic al regiunii Mării Negre. România este un pilon regional important de stabilitate şi un partener credibil al NATO şi al UE.

În aceste condiţii, trebuie să acţionăm constant pentru a avea un sistem militar performant capabil să-şi îndeplinească misiunile esenţiale în apărarea ţării, precum şi îndatoririle asumate de România în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Efortul de înzestrare şi de modernizare a Armatei la standarde NATO trebuie continuat”, a spus şeful statului la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Armatei României.

Armata este o instituţie fundamentală a statului, care contribuie în mod decisiv la credibilitatea României în lume, a afirmat, joi, prim-ministrul Viorica Dăncilă. „Armata este o instituţie fundamentală a statului, care contribuie în mod decisiv la credibilitatea României în lume (...). Militarii români participanţi în misiuni şi operaţii contribuie la creşterea prestigiului internaţional al ţării noastre”.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ziua Armatei viorica dancila
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close