Antena 3 CNN Actualitate Social Primarul Sectorului 1 anunță o masă caldă pentru elevi și after-school în toate școlile din sector

Primarul Sectorului 1 anunță o masă caldă pentru elevi și after-school în toate școlile din sector

Primarul Sectorului 1 anunță o masă caldă pentru elevi și after-school în toate școlile din sector
19 Oct 2016   •   09:36

În timp ce Guvernul pregăteşte masa caldă pentru elevi de anul viitor, în şcolile din sectorul 1 încă nu a ajuns laptele şi cornul. Contractul pentru distribuirea acestor produse se reînnoieşte în această perioadă aşa că cei mici vin cu mâncarea de acasă sau o cumpără de la magazinele din apropierea şcolilor.

În alte sectoare ale capitalei contractul a fost semnat încă din luna august. În Sectorul 1, contractul a fost valabil până în septembrie şi încă nu a fost reînnoit.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunțat, în exclusivitate pentru Antena 3, la emisiunea Previziuni, realizată de Nadina Câmpean și Adrian Ursu, că toți elevii din școlile din Sectorul 1 urmează să primească o masă caldă și profesorii vor avea program de after-school.

“Cel târziu 15 noiembrie vor avea copiii laptele și cornul, procedura a fost demarată mai târziu și au existat două firme care au contestat deciziile în două rânduri. Din această cauză, procedura a fost îngreunată", a explicat primarul.

“Dar vreau să anunț că vom merge, experimental, cu masa gratuită la 10 unități de învățământ. Experimental. De anul viitor, Primăria își propune să asigure această masă pentru toate cele 78 de unități de învățământ. Vorbim despre masa de prânz, o masă caldă. Și în plus vorbim și de after-school, adică profesorii din acele școli vor face opționale, vor face temele cu elevii.”

Tudorache a explicat că programul va începe experimental, în luna noiembrie, după care va fi implementat în toate școlile din sector.

“Da, începem în luna noiembrie, experimental, în zece școli, după care ne propunem să facem în toate școlile din sector. În unele școli există spații pentru a lua masa, în altele nu există, dar ne vom asigura că vor fi construite și în școlile în care nu există în acest moment”, a explicat Tudorache, la Antena 3.

“Cel târziu pe 15 noiembrie, programul ‘laptele și cornul’ va fi în toate școlile.”

 

×
Subiecte în articol: Dan Tudorache primar Sector 1 şcoli
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close