Antena 3 CNN Actualitate Social Circ fără animale? Decizia radicală luată de Firea, după ce 11 animale au murit în încendiu

Circ fără animale? Decizia radicală luată de Firea, după ce 11 animale au murit în încendiu

Circ fără animale? Decizia radicală luată de Firea, după ce 11 animale au murit în încendiu
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    20 Ian 2017   •   23:32

Circul Globus ar putea rămâne fără cele mai iubite vedete. Animalele sălbatice din menajerie urmează să îşi găsească un nou cămin în rezervaţii şi sanctuare din lumea întreagă. Primăria Generală pregăteşte un proiect prin care să interzică exploatarea lor în arena circului.

Cele patru cămile reuşesc să provoace euforie în rândul spectatorilor încă de la intrarea în arena circului Globus. Este reţeta succesului pe care Circul de Stat a folosit-o de mai bine de 50 de ani. 

Săptămâna trecută, însă, 11 animale au murit într-un incendiu izbucnit într-o clădire ce aparţinea circului. Iar asta a făcut ca Primăria Capitalei să lucreze la un proiect care prevede interzicerea animalelor la circ. 

Numai în UE sunt 16 ţări care deja au interzis folosirea animalelor în circuri, unele total, altele cu mici derogări, dar trendul este ca animalele din circuri, uşor, uşor, să dispară, pentru că nu este locul lor în circuri. 

Pe pagina oficială de Facebook, primarul Gabriela Firea a condamnat şi condiţiile în care erau ţinute până recent, animalele de la circ.

"În ce condiţii erau ţinuţi (chinuiţi) tigrii de către fosta conducere a Circului de Stat şi cum sunt îngrijiţi, acum, la Grădina Zoologică. Ambele, instituţii ale Primăriei Municipiului Bucureşti. Trageţi singuri concluziile", a scris Firea.

Proiectul trebuie aprobat de Consiliul General, în următoarea şedinţă, după care trebuie să stea 45 de zile în dezbatere publică. Dacă va fi acceptat, de relocare se va ocupa o asociaţie pentru protecţia animalelor. 

În prima fază vor fi cele sălbatice, cele de companie, probabil că vor mai rămâne, dar, dacă ne gândim că tendoanele unui cal au foarte mult de suferit când stă în două picioare. Chiar şi ale unui câine, făcând diverse giumbuşlucuri, ne dăm seama că nu prea se pretează.

Fără spectacolele cu animale este posibil să vedeţi tot mai multe locuri goale la circul Globus, pentru că cei mai mulţi dintre spectatori veneau aici tocmai pentru numerele de dresură cu lei, cu tigri sau cu cămile. Chiar şi aşa, Circul Globus nu se opreşte din organizarea de spectacole. 

Sursa: Observator.tv

×
Subiecte în articol: circul Globus circ Gabriela Firea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close