Antena 3 CNN Actualitate Social Programul „Prima casă” se va modifica din nou. Va fi deschis şi persoanelor cu dizabilităţi

Programul „Prima casă” se va modifica din nou. Va fi deschis şi persoanelor cu dizabilităţi

Programul „Prima casă” se va modifica din nou. Va fi deschis şi persoanelor cu dizabilităţi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    08 Oct 2019   •   17:21

PRIMA CASĂ 2019. Modificările aduse programului guvernamental O familie, o casă vizează nu doar modificarea condiţiilor în care vor fi acordate creditele, ci şi categoriile de beneficiari care le vor putea accesa. Conform unor amendamente propuse la proiectul Guvernului de către deputata independentă Oana Bîzgan, persoanele din categoriile vulnerabile vor putea accesa creditele pentru achiziţionarea sau extinderea locuinţei şi vor beneficia de condiţiile necesare astfel încât să fie asigurat principiul egalităţii de şanse.

PRIMA CASĂ 2019. Schimbarea principală venită din partea deputatei independente Oana Bîzgan face referire la extinderea termenului de "venit eligibil". Până în acest moment, persoanele cu dizabilităţi nu aveau aces la acest program, deoarece indemnizaţiile lor nu erau considerate venituri eligibile. Amendamentele depuse prevăd luarea în considerare a tuturor formelor de suport primite din partea statului, conform reglementărilor privind asistenţa socială. Astfel, persoanele din aceste categorii vor avea acces la soluţii de creditare pentru achiziţionarea primei locuinţe, în condiţiile de care se bucură şi ceilalţi români.

PRIMA CASĂ 2019. „Măsura vine în completarea altor două iniţiative legislative pe care le-am depus în Parlament ce fac referire la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi şi urmează să se aplice tuturor persoanelor din grupurile vulnerabile, inclusiv tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie, persoanelor cu venituri reduse sau altor grupuri de persoane, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Mi-am propus în acest mandat să fac tot ce îmi stă în putere astfel încât persoanele cu dizabilităţi sau alte persoane din categorii vulnerabile să se bucure, cu adevărat, de egalitate de şanse. Conform datelor din primele şase luni ale acestui an, România are 826.197 de persoane cu dizabilităţi, iar peste 50% sunt tineri şi adulţi (18-64 ani). Este nedrept ca o persoană cu dizabilităţi să nu poată accesa aceleaşi soluţii de creditare precum orice alt cetăţean”, susţine deputata independentă Oana Bîzgan.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: prima casa familie casa program dizabilitati
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close