Antena 3 Actualitate Social Proiect: Nu poate fi mărită perioada suspendării permisului şoferilor care contestă acţiunea

Proiect: Nu poate fi mărită perioada suspendării permisului şoferilor care contestă acţiunea

26 Dec 2018   •   16:14
Proiect: Nu poate fi mărită perioada suspendării permisului şoferilor care contestă acţiunea

Trei liberali şi un deputat PMP au depus la Senat un proiect care propune ca perioadă suspendării permisului de conducere să nu poată fi majorată pentru şoferii care contestă procesul-verbal de contravenţie, până la epuizarea căilor de atac.

Proiect de lege, iniţiat de deputaţii PNL, Florin Roman, Ioan Bălan, Laurenţiu Leoreanu şi deputatul PMP Petru Movilă, vizează completarea Ordonanţei Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

În forma în vigoare a Ordonanţei Guvernului, alineatul (7) al articolului 103 prevede că neprezentarea nejustificată a contravenientului în termenul de cinci zile de la primirea înştiinţări scrise, pentru a preda permisul de conducere, „atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, prevăzută la alin. (1) lit. a) şi b)”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close