Antena 3 Actualitate Social Ramona Ioana Bruynseels: „România trece printr-o acută criză a forței de muncă”

Ramona Ioana Bruynseels: „România trece printr-o acută criză a forței de muncă”

25 Iul 2019   •   21:38
Ramona Ioana Bruynseels: „România trece printr-o acută criză a forței de muncă”
Sursa foto: sursă foto: captură foto Antena 3

Ramona Ioana Bruynseels, candidata umaniștilor la prezidențiale, a fost invitata jurnalistului Adrian Ursu în cadrul ”Ediției Speciale”.  Aceasta a semnalat că România se confruntă cu o profundă criză a forței de muncă.

În opinia sa, este nevoie de un consens larg între mediul de afaceri și cel educațional. 

„România în momentul de față trece printr-o acută criză a forței de muncă. Este nevoie să găsim soluții. Însă, nu poti să interzici cuiva dreptul la circulație și dreptul de a munci oriunde își dorește el în lumea aceasta, atâta vreme cât este legal, atâta timp cât tu ca stat sau guvern nu ai oferit un plan clar prin care să încerci să-ți încadrezi acești studenți în muncă. Trebuie să le oferim locuri de muncă care să fie adaptate cerințelor actuale, haideți să le oferim salarii pe măsură. Trebuie să vorbim despre încurajarea mediului de afaceri din România, despre dezvoltarea acestuia, despre un plan clar de dezvoltare al României, despre atragere de fonduri în general. Dacă noi le oferim oamenilor în România oportunități și locuri de muncă bune, aceștia nu vor pleca”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close