Antena 3 Actualitate Social Reacţia STS la dezvăluirile făcute de un specialist IT referitoare la platforma de vaccinare: "Platforma nu are vulnerabilităţi"

Reacţia STS la dezvăluirile făcute de un specialist IT referitoare la platforma de vaccinare: "Platforma nu are vulnerabilităţi"

de Claudia Popovici    |    30 Mar 2021   •   21:24
Reacţia STS la dezvăluirile făcute de un specialist IT referitoare la platforma de vaccinare: "Platforma nu are vulnerabilităţi"

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a transmis oficial că platforma informatică de programare la vaccinare a fost proiectată astfel încât să răspundă cerinţelor stabilite de autorităţile medicale şi să asigure securitatea cibernetică şi nu s-a omis niciun amânunt.

Reacția vine după ce un specialist IT a dezvăluit pentru jurnaliștii de la mainnews.ro că autoritățile au omis un amănunt important privind funcționarea platformei de vaccinare. Acesta a realizat o simulare prin care a dezvăluit posibilitatea ca o persoană cu abilități în IT să se poată programa la vaccin fără a fi pe lista de așteptare, adică peste rând.

În acest context, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis oficial că "platforma informatică de programare la vaccinare a fost proiectată astfel încât să răspundă cerințelor stabilite de autoritățile medicale și să asigure securitatea cibernetică.

Specialist IT: "Autoritățile au omis un amănunt important privind funcționarea platformei de vaccinare”

Aspectele expuse în cadrul articolului NU reprezintă "o omisiune a autorităților" sau "o vulnerabilitate a platformei", fiind funcționalități de vizualizare a informațiilor cu caracter public.

Prin inspectarea codului din browser pot fi afișate funcțiile de interfață ale aplicației, dar NU este posibilă modificarea parametrilor sau realizarea programărilor la vaccinare", transmite STS.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close