Antena 3 CNN Actualitate Social Reacţia STS la dezvăluirile făcute de un specialist IT referitoare la platforma de vaccinare: "Platforma nu are vulnerabilităţi"

Reacţia STS la dezvăluirile făcute de un specialist IT referitoare la platforma de vaccinare: "Platforma nu are vulnerabilităţi"

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a transmis oficial că platforma informatică de programare la vaccinare a fost proiectată astfel încât să răspundă cerinţelor stabilite de autorităţile medicale şi să asigure securitatea cibernetică şi nu s-a omis niciun amânunt.

Reacţia STS la dezvăluirile făcute de un specialist IT referitoare la platforma de vaccinare: "Platforma nu are vulnerabilităţi"
de Claudia Popovici    |    30 Mar 2021   •   21:24

Reacția vine după ce un specialist IT a dezvăluit pentru jurnaliștii de la mainnews.ro că autoritățile au omis un amănunt important privind funcționarea platformei de vaccinare. Acesta a realizat o simulare prin care a dezvăluit posibilitatea ca o persoană cu abilități în IT să se poată programa la vaccin fără a fi pe lista de așteptare, adică peste rând.

În acest context, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis oficial că "platforma informatică de programare la vaccinare a fost proiectată astfel încât să răspundă cerințelor stabilite de autoritățile medicale și să asigure securitatea cibernetică.

Specialist IT: "Autoritățile au omis un amănunt important privind funcționarea platformei de vaccinare”

Aspectele expuse în cadrul articolului NU reprezintă "o omisiune a autorităților" sau "o vulnerabilitate a platformei", fiind funcționalități de vizualizare a informațiilor cu caracter public.

Prin inspectarea codului din browser pot fi afișate funcțiile de interfață ale aplicației, dar NU este posibilă modificarea parametrilor sau realizarea programărilor la vaccinare", transmite STS.

×
Subiecte în articol: platforma de vaccinare STS
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close