Antena 3 CNN Actualitate Social Rochia de mireasă a prinţesei Diana va fi expusă la Palatul Kensington

Rochia de mireasă a prinţesei Diana va fi expusă la Palatul Kensington

Faimoasa rochie de mireasă a regretatei prinţese Diana va fi expusă în cadrul “Royal Style in the Making”, începând din 3 iunie.

Rochia de mireasă a prinţesei Diana va fi expusă la Palatul Kensington
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    28 Apr 2021   •   11:41

Rochia de mireasă purtată de Diana, o creație spectaculoasă, cu 10.000 de perle și trenă de peste 7 metri ascunde secrete înă neştiute de publicul larg. 

Iată doar câteva dintre ele:

Conform tradiției, mireasa a purtat ceva vechi, nou, împrumutat și albastru. Mai exact dantelă veche, mătase nouă, tiara familiei Spencer și detaliu albastru în talie.

Dantela Carrickmacross datează de secole încă de pe vremea Reginei Maria a Marii Britanii. Vălul a fost mai lung decât trena. Au fost folosiți 123 m2 de material tulle.

O potcoavă în miniatură din aur cu diamante a fost cusută în interiorul rochiei.

Rochia a fost pătată din greșeală cu parfumul Dianei, Quelques Fleurs.

Creată de designerii David şi Elizabeth Emanuel, rochia a fost  purtată de Lady Di la nunta cu prințul Charles, la ceremonia din 29 iulie 1981, de la Catedrala St. Paul din Londra.

Publicul poate vedea rochia expusă la Palatul Kensington, pentru prima oară în 25 de ani, începând cu luna iunie.

Ducii Harry şi William şi-au dat acordul prealabil.

“Royal Style in the Making”, urmăreşte relaţia dintre designeri şi clienţii lor regali.  Expoziția va include și elemente care nu au mai fost expus publicului până acum, scoase din arhiva celor mai mari couturieri ai secolului 20.

Printre acestea se numără ținute extravagante, cu croială impecabilă, create pentru trei generații ale familiei regale britanice, cum ar fi Regina Mamă și Prințesa Margaret, sora Reginei Elizabeta a II-a.

Stilul vestimentar al Dianei a fost observat îndeaproape de suporteri şi de critici, atât în timpul căsătoriei cu Charles cât şi după, iar rochia ei de mireasă a creat extaz în rândul publicului regal în 1981.

×
Subiecte în articol: Diana printesa
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close