Antena 3 CNN Actualitate Social Românii vor risca amenzi drastice dacă nu distrug ambrozia de pe propriile terenuri. Cât riscă să plătească

Românii vor risca amenzi drastice dacă nu distrug ambrozia de pe propriile terenuri. Cât riscă să plătească

Românii vor risca amenzi drastice dacă nu distrug ambrozia de pe propriile terenuri. Cât riscă să plătească
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
12 Feb 2018   •   17:47

Orice persoană care are un teren în România va fi obligată să ia măsuri pentru a distruge ambrozia, o buruiană ce crește de obicei pe marginea drumurilor, pe ogoare sau pe terenurile lăsate în paragină, potrivit unui proiect de lege.

În caz contrar, amenda ar urma să ajungă până la 5.000 de lei pentru români și până la 20.000 de lei pentru firme, dar doar după o avertizare inițială a autorităților. 

Potrivit avocatnet.ro, deputații au adoptat la începutul lunii februarie un Proiect de lege privind combaterea buruienii ambroziei, după ce acesta a trecut în 2017 și de senatori. Documentul va fi transmis pentru promulgare președintelui României, a cărui semnătură va fi necesară pentru ca documentul să ajungă să se aplice.

În acest sens, persoanele fizice și firmele vor trebui să desfășoare anual, până la data de 30 iunie, lucrări de întreținere a terenurilor precum cosirea, smulgerea sau erbicidarea ambroziei. Dacă această obligație va fi neglijată, autoritățile vor da mai întâi o sancțiune sub formă de avertisment. Apoi, ignorarea avertismentului va putea duce la aplicarea unei amenzi între 750 și 5.000 de lei, în cazul românilor, sau între 5.000 și 20.000 de lei, în cazul firmelor.

×
Subiecte în articol: romani amenzi terenuri
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close