Antena 3 CNN Actualitate Social S-a solicitat instalarea camerelor video în toate școlile speciale din România

S-a solicitat instalarea camerelor video în toate școlile speciale din România

S-a solicitat instalarea camerelor video în toate școlile speciale din România
Sursa foto: Agerpres.ro
31 Mar 2017   •   13:03

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) solicită Guvernului emiterea unui act normativ de urgență care să prevadă, printre altele, instalarea de camere video în toate școlile speciale din România. Solicitarea vine ca urmare a abuzurilor la care ar fi fost supuși copiii cu dizabilități de la Școala Specială nr. 4 din București.
CEDCD a transmis, astăzi, că situația de la Școala Specială nr. 4 nu este un act izolat și cere Guvernului și Ministerului Educației ca, până la demararea procesului de reformă în sistemul de educație, să fie emis un act normativ în regim de urgență, care să prevadă instalarea de camere video în toate cele 176 de școli speciale din România și demararea unei anchete exhaustive în școlile speciale din țara noastră cu privire la situația abuzurilor împotriva elevilor.
De asemenea, CEDCD solicită demararea unui program național de evaluare psihologică a personalului didactic și nedidactic din școlile speciale din România cu experți evaluatori independenți și elaborarea unui plan de măsuri de prevenire a abuzurilor și violențelor în școlile speciale, precum și acordarea accesului reprezentanților societății civile în unitățile de învățământ special pentru efectuarea de vizite de monitorizare.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: România camere video drepturi
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close