Antena 3 CNN Actualitate Social S-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice în exces. Bărbatul a lovit doi pietoni, dintre care unul a murit

S-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice în exces. Bărbatul a lovit doi pietoni, dintre care unul a murit

S-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice în exces. Bărbatul a lovit doi pietoni, dintre care unul a murit
Sursa foto: Foto: Facebook/Politia Romana - www.politiaromana.ro
04 Mar 2019   •   11:01

Un bărbat de 34 de ani, din localitatea vâlceană Făureşti, a fost reţinut de poliţişti şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce conducea un autoturism după ce consumase alcool, a accidentat doi pietoni în comuna Iancu Jianu, unul dintre ei murind, iar al doilea a fost rănit şi transportat la spital. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, şoferul în cauză a părăsit locul accidentului şi a fost găsit de poliţişti în locuinţa partenerei sale din comuna Bârza. În momentul în care a fost testat cu aparatul alcooltest, bărbatul avea o concentraţie de alcool de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

"Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul, de 34 de ani, din comuna Făureşti, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 643, pe raza comunei Iancu Jianu, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi acroşat doi bărbaţi, de 40 şi de 35 de ani, din comuna Iancu Jianu, care se deplasau pe marginea drumului, în calitate de pietoni, după care a părăsit locul evenimentului. Din accident, a rezultat decesul bărbatului de 40 de ani şi rănirea celui de 35 de ani, acesta din urmă fiind transportat la o unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale", a precizat Alexandra Dicu. 

Pietonul rănit a fost, de asemenea, testat cu alcooltestul, rezultatul indicând o concentraţie de alcool pur în aerul expirat de 0,21 mg/l. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, bărbatul prezenta traumatism cranio-facial şi dureri la mâini şi picioare, fiind transportat la UPU Slatina de echipajele medicale care au participat la intervenţie. 

Conducătorul auto care a acroşat cei doi pietoni a fost reţinut luni dimineaţa şi va fi prezentat Judecătoriei Balş cu propunere de arestare preventivă, el fiind cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului. 

×
Subiecte în articol: bauturi alcoolice Politie pietoni volan
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close