Antena 3 CNN Actualitate Social Salariul pe care îl are un șofer român care lucrează ca livrator în Marea Britanie

Salariul pe care îl are un șofer român care lucrează ca livrator în Marea Britanie

Din ce în ce mai mulți români sunt în căutarea unor locuri de muncă peste hotare, asta pentru că nivelul de trai din România este unul dificil. Salariile sunt mult mai mari, iar ofertele sunt mai variate. Statisticile arată că țări precum Spania, Italia, Germania, Austria, Olanda și Marea Britanie se află pe lista celor care vor să lucreze în străinătate.

Salariul pe care îl are un șofer român care lucrează ca livrator în Marea Britanie
Sursa foto: Pixabay
de Roxana Mihăiescu    |    13 Oct 2023   •   12:58

Firmele din Marea Britanie caută cu disperare să atragă personal pe fondul unei penurii a forței de muncă și oferă salarii mai mari decât nivelul pieței. Spre exemplu, un șofer de TIR poate câștiga până la 78.000 de lire sterline pe an- asemănător cu salariul unui avocat mediu.

O companie românească are nevoie de șoferi cu permis de conducere categoria B în Marea Britanie, care să lucreze ca livratori, iar salariul este unul pe măsură. De asemenea, fiecare angajat va beneficia de toate condițiile de lucru în așa fel încât să-și poată desfășura activitatea.

Astfel, pentru un șofer român care va dori să presteze servicii de curierat, acesta ar urma să primească un salariu cuprins între 2600 și 2800 de euro, notează Gândul.

Citește și: Câte ore trebuie să lucrezi pentru a câștiga lunar un salariu de 3.300 de lei

Un top al țărilor care oferă salarii consistente în acest domeniu situează, pe primul loc, Islanda (3.900-4.300 euro), urmată de Germania (3.000-4.000 euro), Franța și Țările de Jos, cu 2.500-3.500 euro, și Italia – 2.700-3.000 euro.

 


 

 

×
Subiecte în articol: salarii Marea Britanie curier
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close