Antena 3 CNN Actualitate Social Șeful Direcției de Pașapoarte: Valabilitatea documentelor de călătorie va crește la zece ani

Șeful Direcției de Pașapoarte: Valabilitatea documentelor de călătorie va crește la zece ani

Șeful Direcției de Pașapoarte: Valabilitatea documentelor de călătorie va crește la zece ani
14 Aug 2017   •   16:31

Directorul general al Direcţiei Generale de Paşapoarte, Catela-Claudia Vasile, a anunţat luni că valabilitatea paşapoartelor ar urma să fie prelungită la zece ani, pentru persoanele care au peste 25 de ani.

"Am avut o discuţie la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în care s-a hotărât schimbarea cadrului legislativ pentru a putea fi prelungită valabilitatea paşapoartelor la zece ani, pentru persoanele care au peste 25 de ani", a afirmat Catela-Claudia Vasile, într-o declaraţie de presă.

În ceea ce priveşte problemele de ordin tehnic, precum şi o posibilă modificare a preţului paşaportului, directorul DGP a precizat că aceste aspecte vor fi lămurite de Imprimeria Naţională, în calitate de integrator.

Totodată, Catela-Claudia Vasile a afirmat că serviciul paşapoarte va lucra luni până "la ultimul client".

"Este o perioadă foarte aglomerată la toate serviciile publice comunitare de paşapoarte, motiv pentru care şi astăzi este coadă. Am vrut să îi ajutăm pe oameni şi, cu toate ca este zi nelucrătoare, am deschis câteva ghişee şi aici şi în Amzei şi la nivelul a 13 judeţe din ţară. (...) Programul a început la 8.30, oamenii au deschis ghişeele. Nu ştiu dacă s-a permis sau nu accesul în clădire de la 8.30, nu suntem administratorii clădirii", a declarat Catela-Claudia Vasile, menţionând că pentru ziua de luni nu au fost acordate termene de eliberare a paşapoartelor.

Directorul general al Direcţiei Generale de Paşapoarte a mai precizat că marţi, 15 august, vor funcţiona doar oficiile din judeţele Galaţi, Mureş, Maramureş şi Vaslui.

×
Subiecte în articol: pasapoarte
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close