Antena 3 CNN Actualitate Social Pensionarii care primesc banii pe card pot primi talonul prin e-mail sau în contul online CNPP

Pensionarii care primesc banii pe card pot primi talonul prin e-mail sau în contul online CNPP

Românii care primesc pensia pe card nu mai trebuie să aștepte poștașul acasă pentru a primi talonul, acesta fiind accesibil pe e-mail sau în contul online CNPP. Anunțul a fost făcut de fostul ministru al Muncii, deputatul Violeta Alexandru.

Pensionarii care primesc banii pe card pot primi talonul prin e-mail sau în contul online CNPP
de Redacția Antena 3    |    13 Oct 2021   •   15:59

Violeta Alexandru spune că pensionarilor care primesc pensiile pe card nu le va mai face poștașul programul de stat în casă pentru a le da talonului de pensie (talonul mov) sau nu vor mai solicita insistent să îl primească.

„A trecut și de plenul celei de a doua camere a Parlamentului proiectul de lege despre care am mai vorbit. Va merge la promulgare după care Ministerul Muncii și Casa de Pensii vor elabora normele de aplicare (...). Așadar, talonul mov se va putea trimite, la cerere, pensionarilor, în format electronic - prin e-mail sau prin contul online CNPP. Cei care nu vor opta, îl vor primi în continuare pe hârtie. Măsura se adresează doar pensionarilor care primesc pensia pe card - aproape 50% din totalul pensionarilor. Talonul electronic va avea, prin lege, aceeași valoare juridică cu cel primit în format letric”, spune deputatul PNL, citat de Mediafax.

Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii Publice plătesc 5 milioane de lei/lună pentru ca talonul mov să le fie dus acasă pensionarilor care primesc pensia pe card, această sumă urmând să fie economisită odată cu modernizarea acestui serviciu.

×
Subiecte în articol: pensii card CNPP talon pensie
Parteneri
Noi vouchere de la stat pentru românce
x close