Antena 3 CNN Actualitate Social Sancţiunea dată de Ambulanţa Bucureşti în cazul Ioan Gyuri Pascu a fost anulată

Sancţiunea dată de Ambulanţa Bucureşti în cazul Ioan Gyuri Pascu a fost anulată

Sancţiunea dată de Ambulanţa Bucureşti în cazul Ioan Gyuri Pascu a fost anulată
Sursa foto: Foto: Facebook
05 Apr 2017   •   08:24

Tribunalul Bucureşti a anulat, ieri, sancţiunea dată de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov în cazul medicului Anca Dobre, cea care a răspuns primului apel de urgenţă în cazul lui Ioan Gyuri Pascu, măsura dispusă în octombrie 2016 de Ambulanţă fiind de diminuare a salariului.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis contestaţia medicului şi au dispus anularea deciziei de sancţionare emisă de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov. Totodată, instanţa a decis obligarea Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov la plata sumei de 3.500 lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată tot la tribunal în termen de 10 zile de la comunicare.

"Am atacat decizia de sancţionare a doamnei doctor Anca Dobre, deoarece a fost emisă cu încălcarea condiţiilor de legalitate prevazute de Codul Muncii. În plus, decizia de sancţionare este deopotrivă lipsită de temeinicie: doamna doctor nu a încălcat obligaţiile prevăzute de contractul de muncă, fişa postului şi regulamentul intern. Referitor la faptul dacă doamna doctor Anca Dobre va da în judecată Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov pentru prejudicii de imagine: nu cred că va promova o astfel de acţiune. Anca Dobre este un medic pasionat, care îşi respectă profesia, pacienţii, colegii. Scopul urmarit prin această acţiune a fost îndreptarea unei greşeli, respectiv această sancţionare nedreaptă”, a declarat Dragoş Iordache, avocatul medicului.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: sanctiune Ioan Gyuri Pascu anulare tribunal
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close