Antena 3 CNN Actualitate Social Un alt joc pune în pericol siguranța copiilor. Un băieţel şi-a rupt mâna după ce a încercat să reproducă mişcările personajelor

Un alt joc pune în pericol siguranța copiilor. Un băieţel şi-a rupt mâna după ce a încercat să reproducă mişcările personajelor

Un alt joc pune în pericol siguranța copiilor. Un băieţel şi-a rupt mâna după ce a încercat să reproducă mişcările personajelor
17 Sep 2018   •   13:34

Charley Dale, mamă a trei copii, le avertizează pe tinerele mămici de pericolele unui joc online denumit Fortnite, după ce băiatul ei de patru ani şi-a rupt mâna, în timp ce încerca să recreeze o mişcare din aplicaţia respectivă.

Harrison Day a lipsit chiar în prima zi de la şcoală, după ce şi-a rupt mâna încercând să imite mişcările dintr-un joc online multiplayer popular, care abordează tema supravieţuirii într-o eră post-apocaliptică, scrie Gândul.

Charley Dale, în vârstă de 31 de ani, l-a băgat pe puşti la culcare, dar acesta s-a furişat în camera fratelui mai mare, Joshua, unde acesta se uita la clipuri video cu jocul Fortnite pe YouTube.

Câteva zile mai târziu, Harrison a decis să imite mişcările din joc, cum ar fi saltul cu umbrela de pe toboganul din curtea familiei sale - dar totul s-a terminat prost pentru copil.

Charley, care mai are un băieţel de un an, a declarat: „L-am văzut pe fereastra de la bucătărie. Se juca în grădină. Apoi a încercat să sară din partea laterală a toboganului şi a alunecat. Am sunat la 999, Harrison a urlat o oră de durere. Nu i-a ieşit osul, dar braţul era deplasat. A fost îngrozitor. Nu am văzut aşa ceva”, a povestit mama băiatului.

În trecut, autorităţile britanice i-au avertizat pe părinţi să fie atenţi la siguranţa copiilor, când aceştia din urmă se joacă Fortnite. Pe de altă parte, creatorul jocului, Epic Games, a precizat că acesta NU este recomandat copiilor sub 13 ani, în Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: joc siguranta baietel
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close