Antena 3 Actualitate Social Un tânăr din Oradea a salvat viața unei fetițe bolnave de leucemie, donând celule stem

Un tânăr din Oradea a salvat viața unei fetițe bolnave de leucemie, donând celule stem

31 Mai 2017   •   08:53
Un tânăr din Oradea a salvat viața unei fetițe bolnave de leucemie, donând celule stem Foto: Pixabay.com

Un tânăr din Oradea a salvat viața unei fetițe bolnave de leucemie, donând celule stem. 2009 este anul în care România a înființat Registrul Național al Donatorilor de Celule Stem, de aceea în momentul în care o persoană donează sânge este întrebată dacă vrea să se înscrie în acest Registrul și donatorul va fi rechemat pentru testare, dacă se va găsi cândva o compatibilitate.

În acel moment, se prelevă din nou sânge și dacă este compatibil, 9 gene din 10, peste 90%,  atunci va putea dona celule stem.

Potrivit Libertatea.ro, acesta este cazul și lui Attila Truszkai, un tânăr orfan în vârstă de 27 de ani, care a ajuns în baza de date a donatorilor de celule stem, în anul 2015, după ce a donat sânge pentru a ajuta o colegă de la locul de muncă.

Bărbatul a fost de acord să doneze celule stem, când a aflat că viaţa unei fetiţe depinde de el, iar transplantul a reușit.

"Eu am copilărit la casa de copii şi voiam să fac gestul acesta. Știu ce înseamnă când părinţii văd copii în suferinţă”, a spus Attila Truszkai.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close