Antena 3 CNN Actualitate Social Vlad Voiculescu: "Am sunat personal pacienţii evacuaţi de la Spitalul Foişor"

Vlad Voiculescu: "Am sunat personal pacienţii evacuaţi de la Spitalul Foişor"

Ministrul Sănătăţi Vlad Voiculescu a declarat, duminică, în cadrul unei declaraţii de presă că a vorbit personal cu pacienţii care au fost evacuaţi de urgenţă la Spitalul Foişor, Bucureşti. El a acuzat colectarea de capital politic prin utilizarea situației de la unitatea medicală.

Vlad Voiculescu: "Am sunat personal pacienţii evacuaţi de la Spitalul Foişor"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    11 Apr 2021   •   16:06

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a precizat în cadrul unei declaraţii de presă că este reglabil modul în care au fost evacuţi pacienţii de la Spitalul "Foişor" din București. El a explicat că deși unitatea medicală nu este în autoritatea Ministerului Sănătăţii, ci a Primăriei Capitalei şi ASMB a vorbit personal cu fiecare pacient externat, la final acuzând colectarea de capital politic.

„Am vorbit cu toți acești pacienți externați care sunt acasă și ne-am informat asupra stării de sănătate a tuturor pacienților care au fost transferați de la Spitalul "Foișor" în alte spitale din București şi din țară. Împreună cu colegi din Ministerul Sănătății i-am sunat personal pe fiecare dintre cei externați, pe mulți i-am sunat personal în cursul zilei de ieri și de astăzi.

Fără excepție, cei cu care am vorbit și-au declarat solidaritatea cu cei care acum se luptă pentru propria viață. Fără excepție, oamenii au fost impresionați de faptul că acum, în acest moment, la Spitalul "Foișor" pacienții care au nevoie acută de terapie intensivă sunt ajutați să lupte pentru viețile lor.

Am fost de asemenea impresionat de empatia și solidaritatea tuturor celor cu care am vorbit. Mi-a amintit de începutul acestei pandemii și de solidaritatea de care românii au dat atunci dovadă. Toate acele donații, toate acele gesturi mărunte ale unor oameni și ale unor companii de solidaritate. Românii nu s-au schimbat. Ce s-a schimbat este scena politică", a spus Vlad Voiculescu.

Mărturia unui pacient evacuat în cârje de la Spitalul "Foişor" Bucureşti

Ionuţ Duţă este unul din pacienţii evacuaţi de la Spitalul "Foişor" din Capitală. Programat pentru o intervenție chirurgicală, de care are urgent nevoie, bărbatul povestește că vineri la prânz a fost anunţat că totul se va anula pentru că spitalul urmează să fie transformat în unitate medicală suport COVID-19.

Totul s-a dus de râpă. Am nevoie de operație

„Am fost anunțat de joi seara să nu mănânc nimic ca să îmi fac anestezia și în jur de ora 12:00 (n.r vineri) am fost anunțat că nu se mai face operația că vine domnul Arafat și o să se facă spital de coronavirus. Totul s-a dus de râpă.

Am stat foarte mult să mă externeze

Am stat foarte mult să mai externeze. Eu am nevoie de această operație, nu sunt din București şi este destul de mult, în jur de 100 de km, să mă duc la spital și să mă întorc", a spus Ionut Duţă.

Întrebat cu ce a ajuns acasă după ce a fost evacuat, bărbatul a spus că a sunat un prieten să vină să îl ia. Mai mult, el a precizat că situaţia a fost mai complicată pentru colegul său recent operat şi ieșit din ATI care a plecat în dureri acasă. De la momentul evacuării Ionuţ Duţă caută acum alte soluţii pentru a face operația de care are nevoie.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close