Antena 3 CNN Actualitate Soluţii de criză: Primăria din Ploieşti închiriază un spaţiu comercial şi primeşte în schimb alimente

Soluţii de criză: Primăria din Ploieşti închiriază un spaţiu comercial şi primeşte în schimb alimente

Soluţii de criză: Primăria din Ploieşti închiriază un spaţiu comercial şi primeşte în schimb alimente
31 Iul 2010   •   15:05

La vremuri de criză, soluţii pe măsură. Primăria din Ploieşti a ajuns să închirieze un spaţiu comercial, din centrul oraşului, pentru alimente. Adică, în loc de bani, pentru chirie, municipalitatea va primi zahăr, făină sau ulei. Toate aceste alimente vor ajunge pe masa nevoiaşilor.

Primăria Ploieşti a scos la licitaţie două spaţii din centrul oraşului. Este vorba despre două tramvaie de epocă şi câte 100 de metri pătraţi de teren din jurul acestora, pentru amenajarea unor cafenele retro.

Decât să stea cu un spaţiu nefolosit, autorităţile s-au gândit că pot face un lucru bun pentru cei săraci. Chiriaşul va da primăriei, în fiecare lună, câte 200 de pachete cu alimente de bază, fiecare cu o valoare minimă de 20 de lei.

?Ele vor ajunge la cei cu venituri mici. Nu neapărat la cei care au ajutor social ci la cei care au venituri sub o anumită valoare?, a declarat Cristian Dumitru ? viceprimar.

Dar chiriaşul trebuie să mai investească până să se apuce de treabă.

?Are obligaţia de a monta două televizoare LCD pe care se vor proiecta imagini cu Ploieştiul, cu istoria transportului din Ploieşti?, spune viceprimarul oraşului.

Ploieştenii privesc cu suspiciune întreaga afacere. ?Mi se pare că revenim la 1700, nu în 2010. Trocul atunci se făcea mai intens?, a declarat un locuitor al oraşului.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: Primăria Ploieşti
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close