Antena 3 CNN Actualitate Sorin Bivolaru, medic pneumolog, atac dur la adresa Flaviei Groșan: ”Ar cam trebui să te lași de meserie! Trist că suntem colegi”

Sorin Bivolaru, medic pneumolog, atac dur la adresa Flaviei Groșan: ”Ar cam trebui să te lași de meserie! Trist că suntem colegi”

Medicul pneumolog Sorin Bivolaru îi răspunde colegei sale, Flavia Groșan, care susţine că ar face minuni și ar vindeca bolnavi de COVID cu o schemă proprie de tratament şi medicamente ieftine.

Sorin Bivolaru, medic pneumolog, atac dur la adresa Flaviei Groșan: ”Ar cam trebui să te lași de meserie! Trist că suntem colegi”
Sursa foto: Facebook / Flavia Groșan
de Laura Dinu    |    18 Mar 2021   •   11:13

”De citit, doar de către Flavia Groșan, medic pneumolog – bronholog.

Îmi cer scuze că vă răspund cu atâta întârziere, dar am fost ocupat cu îngrijirea pacienților bolnavi de COVID19. Da, pacienții aia internați, care nu au ”avut norocul” să ajungă să fie tratați de dumneavoastră.

Și da, astăzi am prescris tratament conform protocolului recomandat de MS. Da, după protocolul ăla de care dumneavoastră ziceți că omoară pacienții.

Să vă explic, pe înțelesul dumneavoastră:

- N-am prescris nici azitromicină și nici claritromicină, că de ”io” n-am lucrat la niciun studiu clinic de pneumonii.

- Am prescris oxigen, în funcție de necesarul pacientului. Da, la unii pacienți, chiar în flux mare. Culmea, să vezi curiozitate, n-a făcut niciunul ”supra dozaj de oxigen” și nici edem cerebral, așa cum te trezești dumneata vorbind. Mai mult, sub oxigen în funcție de necesar, pacienților le este bine, iar starea lor generală se îmbunătățește rapid. Nu discutăm despre efectele hipoxiei pe termen lung – afectare neurologică, moarte subită cardiacă, etc.

- Le-aș fi dat și eu ”medicație care să le controleze saturația de oxigen”, dar eu nu am scheme de tratament care să ”îmi aparțină”, așa că, urmez protocolul. Da, protocolul ăla de care dumneavoastră ziceți că omoară pacienți.

- No, ce să vezi, aș fi vrut să-i trimit și eu ”la plimbare în loc de heparină, așa cum ai făcut dumneata, dar culmea, pacienții ăștea, sunt cu stare generală proastă, SpO2 scăzut, iar plimbarea dumneata le scade și mai mult oxigenul, că de, așa e în medicină, așa că, i-am pus să stea cuminți în pat, cu oxigen și le-am prescris și heparină. Dar na, așa fac ”io”, că de, nu am o schemă de tratament care să ”îmi aparțină”.

- No, ce să zic, nici ”io” nu mă sperii de saturația oxigenului 80% sau mai mică, dar internez pacientul, pentru tratament și supraveghere, că de, așa zice la protocol. Mă rog, matale ar trebui să te cam lași de meserie, dacă nu te sperii de saturație 80% sau 65% și trimiți pacienții la plimbare. Mă rog, nu intrăm în detalii, că cine știe, iar vorbim de studii și ”io” nu prea am făcut din astea.

- Despre Kaletra, știu doar atât, că nu am prescris și nici nu o să prescriu în COVID.

- Codeină am prescris și am prescris la greu și o să o fac și mai departe, nu de alta, dar dacă ați tratat cu succes ”aproape 1000 de pacienți”, așa cum vă lăudați, singurică constatați că, în 90% din cazuri, tusea la pacienții cu COVID19 este fără expectorație, prin urmare, codeina le face foarte bine. Matale cum te-ai simții să tușești 24 de ore din 24? Să nu poți să închizi un ochi datorită tusei nopți la rând?! Îți zic ”io” nasol.

”Neadministrarea tratamentului, conform FO, scris și parafat de medicul curant, se încadrează în categoria malpraxis”

So...ai dat cu oiștea-n gard și aici.

- Iar afirmația cum că: ”norocul că au fost cu câteva asistente, pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra și să arunce medicamentele”, e de-a dreptul periculoasă. Neadministrarea tratamentului, de către un asistent medical, conform FO, scrise și parafate de medicul curant, se încadrează în categoria malpraxis. Dacă cunoașteți cazuri de ”asistenți medicali eroi”, care nu administrează tratamentul pacienților, așa cum este înscris în FO, vă atrag atenția că este de datoria dumneavoastră să transmiteți asta medicilor șefi de secție, dar na, nu aveți de unde să știți treburile astea, că lucrați în privat, nu în spital.

Așa de curiozitate vă întreb, dar nu vă obosiți să îmi răspundeți: când ați îmbrăcat ultima dată un echipament de protecție anti-SARS COV2?

”Trist că suntem colegi”

Trist dacă ați tratat pacienți cum ați zis. Trist că sunteți pneumolog.

Trist că suntem colegi. Și foarte trist, dacă Societatea Română de Pneumologie Și Colegiul Medicilor din România, nu sancționează aceste derapaje profesionale.

Cât despre managementul INSUFICIENȚEI RESPIRATORII ACUTE, aveți posibilitatea să citiți în cursul de anul 4, Facultatea de Medicină Generală. Dacă nu aveți cursul, vi-l pun bucuros la dispoziție, chiar mă ofer să vi-l desenez, așa, ca să mă asigur că-l înțelegeți.

Felicitări CMR!”, scrie Sorin Bivolaru pe o rețea socială. 

De citit, doar de către Flavia Groșan, medic pneumolog – bronholog. Îmi cer scuze că vă răspund cu atâta întârziere,...

Publicată de Dr. Sorin Bivolaru pe Miercuri, 17 martie 2021

 Medic român, critici dure la adresa lui Raed Arafat: ”Vă prostiți cu restricții aproape inutile!”

Cu doar o zi în urmă, Sorin Bivolaru, medic pneumolog la Spitalul Militar din Galați, l-a criticat dur și pe șeful DSU, Raed Arafat, pentru măsurile luate în timpul epidemiei.

 ”Bună seara, domnule Arafat!

Ce faceți? Sunteți bine? Bine suntem și noi! Slavă Domnului!

Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine! Chiar foarte bine! 6118 cazuri astăzi!

Școlile?! Închise clar! Mall-urile?! Deschise și PLINE!

Teatrele?! Închise! Pârtiile?! Deschise și arhipline!

”O să restrângeți iarăși dreptul oamenilor la religie?”

Se apropie Paștele! Știți?! O să restrângeți iarăși dreptul oamenilor la religie?! Dar mall-urile, tot deschise? Școlile tot închise?

Dumneavoastră aveți senzația că limitarea ieșirii din casă între 22 și 5 dimineața contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului?

Răspunsul e NU!

”În loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului”

Dar na, băieții ăia de vă înconjoară, nu prea au curajul să vă zică, dar vă spune eu..

- v-ați făcut damblaua impunând măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, firme, instituții, etc. Câte cazuri de COVID19 ați identificat? ZERO! Motiv pentru care ați și renunțat la măsură!

- ați recomandat lucrul în ture. Hmmm... Ați verificat să vedeți câte instituții publice sau private practică chestia asta? NU! Iar mulți dintre cei care o practică, au redus salariile angajaților sau le-au făcut contracte pe jumătate de normă. Credeți că dacă oamenii bagă mai puțini bani în buzunar, nu se mai îmbolnăvesc de COVID19?

- în loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituțiilor, etc. Multe firme au oameni pozitivi, care continuă să vină la muncă. Angajaților li se interzice să declare la DSP sau să se testeze, că să nu le sisteze activitatea. Ce ziceți, găsim o soluție? Mai e valabilă treaba aia cu ”zădărnicirea combaterii bolilor” sau fugărim oamenii noaptea pe străzi, în timp ce infractorii își fac treburile liniștiți?

Ar mai fi câte una alta de zis, dar na... nu citiți dumneavoastră pe aici. Apropo, sunt medic pneumolog, la Spitalul Militar din Galați, în caz că aveți întrebări despre măsuri eficiente de limitare a răspândirii virusului SARS COV2”, scria, miercuri, Sorin Bivolaru pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: sorin bivolaru Flavia Groșan
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close