Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu, mesaj ferm la începerea şcolilor: "Directorii care nu primesc bunicii şi părinţii alături de elevi vor fi cercetaţi disciplinar"

Sorin Cîmpeanu, mesaj ferm la începerea şcolilor: "Directorii care nu primesc bunicii şi părinţii alături de elevi vor fi cercetaţi disciplinar"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a venit cu un mesaj ferm adresat directorilor de şcoli şi grădinițe care au înștiințat părinţii nu vor putea fi alături de copii în prima zi de şcoală.

Sorin Cîmpeanu, mesaj ferm la începerea şcolilor: "Directorii care nu primesc bunicii şi părinţii alături de elevi vor fi cercetaţi disciplinar"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi
de Claudia Popovici    |    04 Sep 2022   •   17:31

Este revoltă în mai multe orașe din ţară, acolo unde părinţii acuză ministerul Educaţiei că a lansat un mesaj ambiguu privind accesul părinților în şcoli şi grădinițe la începerea anului şcolar 2022-2023. 

Totul a pornit de la o serie de mesaje primite de părinți de la directorii unităților de învățământ care îi înștiințau că mâine nu vor putea însoți elevii la deschiderea anului şcolar 2022-2023. 

Întrebat despre aceste situaţii, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus:

"Încă de vineri am precizat foarte clar în tot sistemul naţional de învățământ, în toate grădinițele şi școlile. Este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte.

"Directorii care nu primesc bunicii şi părinţii alături de elevi vor fi cercetați disciplinar"

Acei directori care nu cred că îşi vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară.(...)

După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria începerii școlilor va putea fi împărtășită şi de bunici şi părinți.

Am convingerea că toţi directorii înțeleg importanța deschiderii către comunitate şi a implicării familiei în educația copiilor şi tinerilor încă din prima zi de şcoală.

Nu e nimic de discutat. Mâine școlile şi grădinițele vor fi deschise pentru părinţii şi bunicii care vor să-i însoțească pe copii în prima zi de şcoală.

Mai ales pentru cei mici este permis accesul părinților şi în clase", a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu la emisiunea News Magazine de la Antena 3. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close