Antena 3 CNN Actualitate Stare de urgenţă în Dakota de Nord, instituită în urma inundaţiilor puternice

Stare de urgenţă în Dakota de Nord, instituită în urma inundaţiilor puternice

Stare de urgenţă în Dakota de Nord, instituită în urma inundaţiilor puternice
Sursa foto: Inundatii
26 Mar 2009   •   13:44

Pentru a doua zi consecutiv, râurile s-au revărsat în statul american Dakota de Nord şi au acoperit porţiuni mari de terenuri. Cel mai ameninţat pare a fi oraşul Fargo, unde este de aşteptat ca râul din localitate să ajungă la 12 metri. Probleme sunt şi în Minnesota, unde viscolul a lăsat fără curent electric 2.000 de familii.

Vremea rea din statul Dakota de Nord le dă mari bătăi de cap oficialilor americani. Voluntarii din oraşul Fargo lucrează neîntrerupt pentru a ridica un dig din saci de nisip care, speră ei, le va proteja casele.

Preşedintele american a instituit stare de urgenţă din cauza apelor care acoperă o mare parte din stat şi a trimis echipe de salvare pentru a-i ajuta pe locuitori. Cu toate acestea, oamenii au ieşit cu toţii din case şi pun umărul la salvarea oraşului.

În timp ce Dakota are probleme cu inundaţiile, în Minnesota peste 2.000 de familii au rămas fără curent electric din cauza viscolului. Compania de electricitate a dat vina pe copacii îngheţaţi care au căzut peste liniile de înaltă tensiune dar au dat asigurări că totul se va rezolva în cel mai scurt timp.

Antena 3


×
Subiecte în articol: vreme rea stare de urgenta
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close