Antena 3 CNN Actualitate Starea bebeluşilor, supravieţuitori ai incendiului de la Maternitatea Giuleşti, este în continuare gravă, dar stabilă (VIDEO)

Starea bebeluşilor, supravieţuitori ai incendiului de la Maternitatea Giuleşti, este în continuare gravă, dar stabilă (VIDEO)

Starea bebeluşilor, supravieţuitori ai incendiului de la Maternitatea Giuleşti, este în continuare gravă, dar stabilă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Aug 2010   •   12:01

Starea celor şase bebeluşi care au supravieţuit incendiului de la Maternitatea Giuleşti este în continuare gravă, dar stabilă. În aceast dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu a anunţat că unul dintre bebeluşi a rămas, în continuare, intubat.

Salonul de la terapie intensivă în care se aflau cei 11 bebeluşi arată ca după bombardament. Pereţii sunt negri de fum, geamurile sparte, cadrele uşilor deformate, faianţa căzută de pe pereţi din cauza căldurii de cuptor.

Temperatura a fost atât de ridicată şi pentru că salonul bebeluşilor avea două rânduri de geamuri - unele vechi şi altele de termopan, montate la renovarea încăperii.

Căldura infernală a topit prizele, cablurile şi toate aparatele electrice.

Uşa cu cartelă, prin care s-ar fi putut intra în salon, poartă urmele lăsate de tăticul care a reuşit să spargă geamul.

Ca o ironie,  din incendiu a scăpat o Diplomă acordată Maternităţii Giuleşti, prin care era apreciată contribuţia adusă la desfăşurarea programului de sănătate a familiei în România.

Toate echipamentele, incubatoarele arse şi resturile de mobilier din salon au fost încărcate în două camioane ale Jandarmeriei şi trimise pentru expertiză la Institutului de Cercetare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă de la Petroşani.

Refacerea sălii de terapie intensivă va costa aproximativ 60.000 de euro. În aceşti bani nu intră şi aparatura necesară, pentru care Primăria Capitalei va trebui să aloce câteva sute de mii de euro.



Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close