Antena 3 Actualitate Starea de sănătate a lui Traian Băsescu, în continuare o necunoscută pentru români

Starea de sănătate a lui Traian Băsescu, în continuare o necunoscută pentru români

04 Aug 2010   •   15:18
Starea de sănătate a lui Traian Băsescu, în continuare o necunoscută pentru români Foto: Intact Images

Deşi Administraţia Prezidenţială nu a făcut nici până la această oră un anunţ oficial, Traian Băsescu se pare că a efectuat, miercuri, o nouă vizită medicală la Spitalul Militar Central din Capitală. Şeful statului a rămas, însă, dator cu publicarea rezultatelor anterioare ale analizelor sale medicale. 

La mijlocul lunii aprilie 2010, Traian Băsescu explica, la postul B1 TV, de ce nu fuseseră încă publicate rezultatele analizelor sale medicale. Şeful statului susţinea atunci că acestea nu erau încă finalizate, întrucât aparatul de RMN de la spitalul unde şi le-a făcut era stricat. Prin urmare, spunea preşedintele, investigaţiile au fost amânate.

"O să vă fac o mărturisire, nu vreau să jignesc pe nimeni dar eu aş fi foarte bucuros să fac publice rezultatele vizitei mele medicale pe care le am până la stadiul la care am reuşit să o fac. Trebuie să vă spun, spitalul care prin hotărâre CSAT trebuie să caute de sănătatea preşedintelui are RMN-ul ăla defect, şi până îi vin piesele nu pot termina vizita medicală. Am început-o în ianuarie, februarie",
declara Băsescu pe 13 aprilie.

Patru luni mai târziu, cetăţenii români nu au aflat încă care este starea de sănătate exactă în care se află preşedintele ţării.

Şeful statului a mai declarat atunci că nu apelează la un alt spital pentru că se conformează unei decizii CSAT conform căreia preşedintele îşi face analizele periodice la Spitalul Militar.

"Mi-au făcut un tomograf, nu ştiu care, cel care îţi face la cap, la plămâni, la nu ştiu ce şi mai este un aparat, că la mine o vizită medicală nu durează, îţi ia astăzi sângele, vin rezultatele la sânge, la urină, la ce mai e, şi abia pe urmă te bagă prin toată comisia aia de 13 medici, deci durează vreo şase ore o vizită medicală. Raportul mi s-a făcut, dar mai trebuie făcut şi acest control, RMN-ul, pentru a fi completă vizita medicală", spunea Băsescu în aprilie.

Spre finalul lunii februarie, au circulat zvonuri potrivit cărora şeful statului ar fi bolnav. Despre cei care le-au lansat, Traian Băsescu susţinea că, atunci când "nu te pot bate cu votul, speră să te bată Dumnezeu, să te îmbolnăveşti".

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close