Antena 3 CNN Actualitate Stomatologia ar putea fi inclusă în programul naţional de prevenţie

Stomatologia ar putea fi inclusă în programul naţional de prevenţie

Stomatologia ar putea fi inclusă în programul naţional de prevenţie
Sursa foto: Foto: mymumdom.com
22 Oct 2013   •   17:56
Ministerul Sănătăţii ia în calcul includerea stomatologiei în programul naţional de prevenţie, pentru a reduce incidenţa afecţiunilor în special la copii. Proiectul are ca obiectiv şi acoperirea cât mai largă a urgenţelor, în cabinete stomatologice amenajate în UPU.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti din România (CMDR). Cu ocazia acestei întâlniri, Nicolăescu a reafirmat ca obiectiv acoperirea cât mai largă a urgenţelor în domeniu prin existenţa unui cabinet de urgenţe stomatologice în Unităţile şi Compartimentele de Primiri Urgenţe, serviciu asigurat prin pachetul de bază.

Potrivit ministerului, citat de  Mediafax, CMDR şi-a exprimat susţinerea în acest sens şi disponibilitatea de a contribui la elaborarea normelor profesionale care descriu urgenţa stomatologică.

În plus, Ministerul Sănătăţii ia în calcul includerea stomatologiei în programul naţional de prevenţie, pentru a reduce incidenţa afecţiunilor în special la copii, se mai arată în comunicat.

"Cea mai mare parte din propunerile de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, înaintate anterior de CMDR, au fost apreciate şi sunt în curs de preluare. Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor Dentişti din România vor continua dialogul şi vor avea consultări pe toate subiectele şi politicile privitoare la medicina dentară", a mai precizat MS.


×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close