Antena 3 CNN Actualitate Structura anului şcolar 2023-2024 | Asociaţiile de părinţi cer schimbări: "Ne dorim predictibilitate"

Structura anului şcolar 2023-2024 | Asociaţiile de părinţi cer schimbări: "Ne dorim predictibilitate"

Asociaţiile de părinţi cer Ministerului Educaţiei să facă schimbări în structura anului şcolar 2023-2024.

Structura anului şcolar 2023-2024 | Asociaţiile de părinţi cer schimbări: "Ne dorim predictibilitate"
Sursa foto: Pixabay/geralt
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2023   •   09:33

Cererea pentru schimbările în structura anului şcolar 2023-2024 a organizaţiilor de părinţi vine ca răspuns la perioada stabilită pentru vacanţa de primăvară de anul viitor.

Părinţii au atras atenţia că vacanţa de primăvară nu cuprinde nici Paştele Ortodox, nici pe cel Catolic şi au propus mutarea acesteia în apropierea perioadei sărbătorilor legale.

Astfel, vacanţa ar fi cuprinsă în perioada 22-30 aprilie, în loc de 13-20 aprilie cum a propus Ministerul. După aceasta urmează zilele libere 1 mai, 2 mai şi Paştele Ortodox până pe 6 mai.

De asemenea, asociaţia de părinţi mai cere ca anul şcolar să înceapă pe 15 septembrie şi să se încheie în jur de 15 iunie, în timp ce în propurea Ministerului s-ar încheia pe 21 iunie.

Citeşte şi: Vacanţa de Paşte nu apare în structura anului şcolar 2023-2024. Ce se întâmplă cu zilele libere ale elevilor

"În primul rând, ne dorim predictibilitate, pentru că în fiecare an apare o structură schimbată. Nu cu mult, nu vorbim de o schimbare de fond, dar părinții sunt nemulțumiți pentru că nu știu cum să-și antameze biletele, în special pentru programul Litoralul pentru toți. 

Deci, ori găsim un algoritm prin care să știm că vom începe anul școlar în prima zi de luni din septembrie sau a doua zi de luni bineînțeles, îngropând și niște bariere, pentru că s-ar putea ca prima zi de luni din septembrie să fie chiar întâi. 

Și având în vedere că avem Bacalaureat, cea de-a doua sesiune, chiar în perioada aia, este imposibil să începi școala în data de 1, asta ar fi o problemă.

Dacă nu găsim un algoritm prin care să ne asigurăm că există un interval între 5, 10 și 11 septembrie atunci să venim cu o dată fixă, așa cum spun majoritatea părinților, exact cum era înainte, data de 15 septembrie, indiferent că va fi marți, miercuri joi sau vineri pentru că există această înțelegere prin care noi trebuie neapărat să începem școala", a transmis Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţilor de Părinţi, în direct la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: program an scolar asociatii parinti
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close